Gündem
27 Kas 2010 10:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:49

YAPRAK DÖKÜMÜ'NÜN OYNADIĞI KANALI POLİS BASTI!

Makedonya polisi, ülkenin en çok izlenen televizyonuna "Yaprak Dökümü" dizisi oynarken baskın yaptı. Hükümet kanalda mali soruşturma yürüttüklerini söyledi

Makedonya'da hükümet karşıtı yayınlar yapan bir medya grubuna önceki akşam polis tarafından baskın düzenlenmesi ülkeyi karıştırdı. Medya imparatoru Velija Rankovski'ye ait popüler televizyon kanalı A1 ile üç gazeteye düzenlenen baskınlar muhalefetin tepkisini çekti. Polis, baskının yolsuzluk soruşturması kapsamında yapıldığını belirtirken, gazeteciler hükümetin basın özgürlüğünü kısıtlamak istediğini söyledi.
A1 kanalının binasında muhasebe belgelerini kontrol etmeye giden mali polise destek için getirildiği bildirilen özel polis birlikleri binayı kordon altına alarak, giriş-çıkış yapanların kimliklerini kontrol etti. A1 kanalı ile aynı grupta yer alan üç gazeteye de operasyon düzenlenirken, gazetecilerin içeriye girmesine izin verilmedi. Bu üç gazetenin bugünkü sayılarının bu yüzden yayımlanamayacağı belirtildi.

'İki milyon dolar borcu var'
A1 kanalında yaşananlar, Türk yapımı "Yaprak Dökümü" dizisinin yayınlandığı sırada yayın kesilerek duyuruldu. Bunun üzerine izleyiciler ve Başbakan Nikola Gruevski hükümetinin muhalifleri kanal önünde toplanarak baskını protesto etti. Polisle göstericiler arasında yaşanan arbedede 3 kişi yaralandı.
A1 kanalının Haber Müdürü Mladen Çadikovski, "TV merkezinin polisler tarafından sarılması, basın özgürlüğüne bir saldırı olduğu için olayı uluslararası toplumun en yüksek kurumlarına bildireceğiz" dedi. Kanalın diplomasi sorumlusu Safet Bişevatz de, "Makedonya'da basın özgürlüğü polis tarafından ihlal edildi" diye konuştu. Baskını savunanlar ise grubun mali işlerde yolsuzluk yaptığını ve devlete 2 milyon dolar borcu olduğu savundu