Gündem
12 Eyl 2013 11:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:38

YAPIMCIYA CİNSEL TACİZ SUÇLAMASI; 'BENİ ZORLA ÖPTÜ'

Bir TV kanalında program yapan isim, şirketteki bir kadın çalışanı taciz ettiği iddiasıyla savcılığa şikayet edildi!

Bir TV kanalında program yapan F.B.’yi, şirketteki bir kadın çalışanı taciz ve tehdit suçlamalarıyla savcılığa şikâyet etti. Yapımcı “Ortada bir dava yok” diye konuştu.

Bir TV kanalında program yapan ve sunan F.B, kendisine ait şirkette yanında çalışan B.P.’ye cinsel tacizde bulunup tehdit ettiği gerekçesiyle savcılığa şikâyet edildi. B.P.’nin avukatları Kadir Kartal ve Ceren Kaya Aru tarafından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede, F.B.’nin işe başladıktan 1 ay sonra genç kadına tüm çalışanlarıyla internet üzerinden iletişime geçtiği Skype adlı programdan boşanmak üzere olduğunu yazdığı ifade edildi.

SKYPE KAYITLARI DELİL

Dilekçede belirtildiğine göre F.B.’nin, genç kadına “Çocuğun beni kabul eder mi?”, “Senin gibi bilgili bir kadınla evlenmek istiyorum. Ama 19 yaşında bir kıza evlenme sözü verdim” şeklinde cümleler kurduğu da iddia edildi. Yine F.B.’nin, genç kadını Ağva’da 3 gün tatile davet ettiği, “Gerekirse farklı odalarda kalırız, masraflar benden. Saçların güzel. Ben açık bir kadınla da evlenirim, çevrem müsait olmasa da. Kocan senin gibi bir kadını nasıl bırakmış? Göğüslerinin çok güzel olduğu buradan bile belli” gibi sözler söylediği de öne sürüldü. Dilekçede, genç kadının bu tacizlerden kaçmak için büyük çaba sarf ettiği, işyerinde yaşanan bu tacizlerin devamında F.B.’nin kendisini odasına çağırıp zorla öpmeye kalkıştıktan sonra istifa ettiği de dile getirildi. Dilekçeyle birlikte, bu tür görüşmelerin yapıldığı Skype kayıtları da savcılığa delil olarak sunuldu. Bu olay sonrası işinden istifa eden 1 çocuk annesi genç kadının, psikiyatrdan 10 günlük “İş göremez” raporu aldığı kaydedildi.

‘TEBLİGAT GELMEDİ’

Yapımcı F.B., hakkında savcılığa yapılan suç duyurusuyla ilgili söyleyecek bir şey olmadığı belirterek, “Ortada bir dava yok. Bana ulaşmış bir tebligat yok. Dava açılır, dilekçe görülür sonra konuşulur ancak şu an ortada hiçbir şey yok” dedi.