Televizyon
17 Mayıs 2013 12:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:10

YAPIMCIDAN DİZİ OYUNCULARINA KİTAP OKUMA ŞARTI!

Beni Böyle Sev adlı dizide yer alan oyuncular yapımcı Çağrı Bingüller'in talimatıyla her hafta bir kitap okumak zorunda.

BSK Yapım tarafından TRT1 İçin hazırlanan ve her Pazartesi akşamı ekrana gelen “BENİ BÖYLE SEV”  dizisinin de yer alan oyuncular yapımcı Çağrı Bingüller’in talimatıyla her hafta bir kitap okumak zorunda.

Alper Saldıran, Zeynep Çamcı, Güven Kıraç, Lale Mansur, Altan Gördüm, Erdem Akakçe, Didem İnselel, Atılgan Gümüş, Burcu Biricik, Mert Turak, Bala Atabek, Burcu Altun, Fatih Koyunoğlu, Meral Asiltürk’ün rol aldığı dizi setinde haftalardır süre gelen mecburi kitap okuma eyleminden kimse şikâyetçi değil.

Her hafta bir kitap okuyan oyuncular okudukları  kitapları dizinin yönetmeni Cem Tabak’a teslim ediyor. Cem Tabak toplanan kitapları Anadolu’da kitap ihtiyacı olan okullara ulaştırıyor.

“Beni Böyle Sev” setinde geleneksel hale gelen kitap okuma alışkanlığı sayesinde haftalardır birçok okula kitap gönderildiğini söyleyen yapımcı Çağrı Bingüller “Dizinin ilk hafta çekimlerinde ortaya böyle bir fikir atıldı Altan abi ve Güven abi bunu hemen hayata geçirelim diyerek ilk hafta bütün kitapları onlar hediye ettiler. Sonrasında her yayın günümüz olan Pazartesi sette kitap toplama günü oldu” dedi.

Pazartesi akşamları sosyal medya üzerinden dizinin fanatikleri arasında da kitap toplama kampanyasına başlanacağını  söyleyen Güven Kıraç “Biz bu işe gönül koyduk, ulaşabildiğimiz kadar okula ulaşıp genç kardeşlerimizi kitapsız bırakmayacağız” dedi.