Yapımcı Fatih Aksoy ‘Maske Kimsin Sen?’ için verilen kararı açıkladı

Resmi Gazete'de yayımlanan 'Basın ve Yayın Faaliyetleri' genelgesinin, FOX TV'de yayımlanan Maske Kimsin Sen'e yönelik olduğu iddiasının ardından programın final yapacağı öne sürüldü. Programın yapımcısı Fatih Aksoy’dan açıklama geldi.

Yapımcı Fatih Aksoy ‘Maske Kimsin Sen?’ için verilen kararı açıkladı - Sayfa 1

Yapımcılığını Medyapım'ın, sunuculuğunu Tansel Öngel'in üstlendiği, jüri koltuğuna Eda Ece, Melis Sezen, Alican Yücesoy ile Doğu Demirkol'un oturduğu Maske Kimsin Sen? yarışması aralık ayında Fox TV'de yayına başlamıştı.

116
Yapımcı Fatih Aksoy ‘Maske Kimsin Sen?’ için verilen kararı açıkladı - Sayfa 2

Ünlü isimlerin, maske ve kostüm kullanmak suretiyle kimliklerini gizleyerek şarkı söylediği ve jüri üyelerinin de yarışmacıların kim olduklarını bulmaya çalıştığı 'Maske Kimsin Sen' isimli yarışma pagan sembollerine yer verildiği öne sürülerek tartışma konusu olmuştu.

216
Yapımcı Fatih Aksoy ‘Maske Kimsin Sen?’ için verilen kararı açıkladı - Sayfa 3

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, bir sosyal medya kullanıcısına verdiği yanıtta, program hakkında inceleme başlatılacağını söylemişti.

316
Yapımcı Fatih Aksoy ‘Maske Kimsin Sen?’ için verilen kararı açıkladı - Sayfa 4

Tartışmalar sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Basın ve Yayın Faaliyetleri” başlıklı bir genelge yayımladı. Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan genelgede, Türk toplumunun temel değerlerine aykırı unsurlar taşıdığı gözlenen ve son günlerde özellikle yabancı içeriklerin uyarlaması şeklinde ekranlara gelen televizyon programlarına karşı adım atılacağı ifade edilmiş ve bunlardan birisi de 'Maske Kimsin Sen' olarak gösterilmişti.

416