Ekonomi
17 Haz 2017 11:28 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 00:32

Yapı Kredi Leasing'ten KGF ile KOBİ'lere destek

-Yapı Kredi Leasing, Kredi Garanti Fonu (KGF) ile işbirliği kapsamında KOBİ'lere destek olan ilk leasing firması oldu

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi Leasing, Kredi Garanti Fonu (KGF) ile iş birliği kapsamında KOBİ'lere destek olan ilk leasing firması oldu.

Yapılan açıklamada, Yapı Kredi Leasing'in KGF ile iş birliği kapsamında KOBİ'lere destek olan ilk leasing firması olduğu bildirildi.

Farklı sektörlerdeki tüm KOBİ'lerin ve ticari firmaların ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunan Yapı Kredi Leasing'in KGF iş birliği kapsamında kefalet desteğinden, KGF koşullarını sağlayan tüm firmalar yararlanabiliyor.

Makina yatırımlarını finanse etmek, Ar-Ge yatırımlarıyla rekabet gücünü artırmak, yeni iş kurmak ve yatırım kredisi kullanmak isteyen işletmeler, Yapı Kredi Leasing aracılığıyla KGF teminatına başvurabiliyor ve ihtiyacı olan finansmana rahatlıkla ulaşabiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Fatih Torun, KGF'nin ekonominin lokomotifi olan KOBİ'leri ve ticari firmaları desteklemede önemli bir yere sahip olduğunu düşündüklerini bildirdi.

Küçük ve orta büyüklükteki işletmelere KGF kefaleti ile kolay finansmana ulaşım imkanı sağlayacaklarını aktaran Torun, şunları kaydetti:

"Üretimi destekleme, ülke ekonomisinin büyümesine, istihdam yaratmaya yardımcı olacak alanlarda öncü olma hedefine KGF işbirliğiyle çok önemli bir adım atmış olduk. Leasing sektöründe de teknolojik altyapımız ve hızlı süreçlerimiz ile KGF kredisini ilk kullandıran kurum unvanını taşıyoruz. Sektörün kesintisiz 8 yıldır lideri olarak hedefimiz henüz leasingi bilmeyen ya da hiç kullanmayan firmalara da leasingi tanıtmak. Bu konuda da sektörümüzü büyütecek çok önemli işlere de imzamızı atıyoruz."