Reklam PR
05 Nis 2021 10:41 Son Güncelleme: 05 Nis 2021 10:41

Yapı Kredi CEO'su Gökhan Erün'e yeni görev

Yapı Kredi Bankası CEO'su Gökhan Erün'ün Koç Holding çatısı altındaki görevine bir yenisi daha eklendi.

Paramedya'da yer alan habere göre, Hoç Holding'in 2 Nisan'da yapılan yönetim kurulu toplantısında alınan kararla Gökhan Erün, bankadaki mevcut görev ve sorumluluklarına ek olarak bu görevin verildiği bildirildi.

Gökhan Erün'ün ataması 9 nisan 20121 tarihinde yapılacak Koç Holding, Ortaklar Olağan Genel Kurulu itibariyle yürürlüğe girecek.

Gökhan Erün 18 yıl Garanti Bankası'nda görev yaptıktan sonra Ocak 2018'de Yapı Kredi Bankası'nda CEO olarak göreve başlamıştı.

 

GÖKHAN ERÜN KİMDİR?

İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun olduktan sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Bölümünde lisans eğitimini tamamlayan Gökhan Erün’ün Yeditepe Üniversitesi’nden İşletme yüksek lisansı bulunuyor. İş hayatına 1994 yılında Garanti Bankası Hazine Müdürlüğü’nde başlayan Gökhan Erün, 1999-2004 yılları arasında Ticari Pazarlama Birim Müdürlüğü görevinden sonra Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine atandı.

1 Eylül 2005’te Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı oldu. 2 Eylül 2015’ten itibaren Garanti Bankası Genel Müdür Vekili olarak görev alan Gökhan Erün, aynı zamanda Garanti Bank International N.V.’de Yönetim Kurulu Başkanı, Garanti Yatırım ve Menkul Kıymetler A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Garanti Bank Romania SA’da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyordu. Gökhan Erün Yapı Kredi CEO'su olarak yeni görevine 15 Ocak 2018 tarihi itibari ile başladı.