Reklam PR
10 Eki 2023 11:13 Son Güncelleme: 10 Eki 2023 11:13

Yapay zeka destekli ilk PR platformu Praim.ai duyuruldu

Yerli girişim Praim tarafından oluşturulan marka ve şirketlerin iletişim hedeflerine veriye dayalı yapay zeka içgörülerini dahil eden Praim.ai platformu hizmete açıldı.

Türkiye'nin yapay zeka destekli ilk PR platformu olma özelliğini taşıyan Praim.ai girişim hayatına start verdi. Yerli girişim Praim'in Türk yazılım ekibiyle bir yıl süren yoğun bir çalışma sonucu hayata geçirdiği Praim.ai, marka ve şirketlerin iletişim hedeflerine yapay zeka içgörülerini dahil ediyor, geleneksel ve dijital medya iş birliğini güçlendirmek, hedef odaklı bilgi aktarımını sağlamak amacıyla hız, kolaylık ve fırsat sunuyor.

TAHMİNE DEĞİL VERİYE ODAKLI PR

Praim'in kurucularından Can Saçkan ve Nazlı Saçkan, hedeflerinin iletişim sektöründe veri kullanımının artmasını, PR faaliyetlerinin tahmine dayalı değil veri odaklı yürütülmesini sağlamak olduğunu söyledi. Her geçen gün değişen taleplere yanıt olarak gelişen teknolojinin, tüketiciyle iletişime de farklı boyutlar kazandırdığını belirten Can Saçkan ve Nazlı Saçkan, "Günümüzde yapay zeka, büyük veri analitiği, makine öğrenmesi gibi kavramlar iletişimin önemli bir parçası haline geldi. Hayatın her alanında karşımıza çıkan yapay zeka, iletişim profesyonelleri için de sayısız fırsat sunuyor. Türkiye'nin ilk yapay zeka destekli PR platformu Praim.ai olarak iletişim profesyonelleri ve şirketler için geleneksel ve dijital medya ile iş birliğini güçlendirmek, hedef odaklı bilgi aktarımını sağlamak için yola çıktık. Özellikle pandemi sonrası çalışma modelleri hızla değişti. Aynı şekilde medya da bu değişimden etkilendi ve etkilenmeye devam ediyor. Praim.ai, medya için üretilen içeriğe doğru bir hareket alanı açıyor. Aynı zamanda insan kaynağının daha verimli kullanılmasına fayda sağlıyor, çağın yeniliklerini yakalamak isteyen iletişim profesyonellerini bir adım öne taşıyor" dedi.

Praim.ai ile kullanıcılar geçmiş haberleri tarıyor, gündemi yakalıyor, ilgi alanlarına göre hikayesini duyuracak en doğru mecrayı binlerce etkili yayın arasından buluyor. Praim.ai, gündeme uygun içerik oluşturmaktan ötesini sunuyor. Platform üzerinden yapılacak takipler ile markanız ya da şirketiniz için potansiyel riskleri görmek mümkün. Diğer taraftan reklam harcamalarının daha hedef odaklı yapılmasını sağlarken, sponsorlukların, iş birliklerinin de önünü açıyor.

PRAİM.AI PLATFORMU NASIL ÇALIŞIYOR?

4 binin üzerinde yayın ve 3 binin üzerinde köşe yazarının anlık olarak takip edildiği platform, üç ayrı model sunuyor: Gündemi Gör, Analiz Et ve İlgiyi Ölç.

Gündemi Gör, medyanın gündemini yakından izleme kolaylığı sunuyor. Böylece kullanıcı için önemli bilgiye hızlı ve kolay erişim sağlanıyor. İş dünyasından ekonomiye, siyasetten teknolojiye, spor ve kültüre kadar onlarca farklı kategoride, yayınların ve köşe yazarlarının en çok kullandığı kelimeler ve trendler 6 aylık bir arama ile anında bulunabiliyor.

Analiz Et, markanızı ve şirketinizi geleneksel ve dijital medya kanallarında hedef odaklı konumlamaya yardımcı oluyor. Gündeme uygun hikayeler oluşturmak için anahtar kelimelerin medyadaki potansiyel görünürlüğünü analiz ediyor. Bu sayede, anahtar kelimelerin geçtiği haberlerde başka hangi kelimelerin kullanıldığı ve bu kelimelerin hangi kategorilerde yer aldığı görülebiliyor. İçeriklerdeki frekans ölçülürken, gündeme uygun hikâye oluşturmak için ilham alınabiliyor.

 İlgiyi Ölç, binlerce yayın ve köşe yazarından gelen içerikler gerçek zamanlı toplanıyor. Markanız ve şirketiniz hakkında hazırladığınız içerik, toplanan güncel medya verileri ile analiz ediliyor. Yapay zeka desteği ile içeriğinize ilgi gösterebilecek gazetecileri karşınıza getiriyor. İlgiyi 10 üzerinden ölçen Praim skoru ile içeriğin en çok eşleştiği yayınlar ve köşe yazarları en yüksekten düşüğe doğru sıralanıyor.

"YENİ NESİL BİR İLETİŞİMİ BİRLİKTE DENEYİMLEMEYE HAZIRIZ"

Praim'in bir DaaS platformu olduğunu belirten Can Saçkan ve Nazlı Saçkan şöyle devam etti: "Yapay zekayı herkes merak ediyor. Biz de müşterilerimizin değişimde öncü rol oynaması için yapay zekanın sunduğu fırsatlara odaklanıyoruz. İş akışlarını hızlandıracak, iş hedeflerine yapay zeka içgörülerini dahil edecek altyapıyı bu platformda sunuyoruz. Hedefimiz, iş ortaklarımızın değişen dünyanın koşullarına uyum sağlamasının önünü açmak. En doğru veriyi oluşturmaya, yeni nesil bir iletişimi birlikte deneyimlemeye hazırız. Praim'in tüm iş ortaklarımıza ilham vereceğine, yeni perspektifler katacağına inanıyoruz."