Magazin
28 Kas 2017 11:03 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:49

'Yansın Geceler'le tanınan 'Heijan' gözaltına alındı!

"Yansın Geceler, Semt Oturuşu, Abin Dızo Bremın ve Bonzai Bom” gibi şarkıları olan Heijan ismiyle tanınan Doğan Tarda narkotik operasyonunda gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Daire Başkanlığı ile Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda başlatılan Şehit Arda Can  Yansın Gecelerle tanınan şarkıcı Heijan gözaltında, Adana Merkez Patlıyor Herkes şarkısının sahibi Ramazan A. aranıyoroperasyonu çerçevesinde 81 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Operasyona Adana’da göreve giderken, kendi kullandığı motosikletle taksiye çarpıp şehit olan polis memuru Arda Can’ın ismi verildi. Gözaltına alındıkları illerde emniyet müdürlüklerine götürülen şüphelilerin, internet ortamında uyuşturucu kullanımını özendiren içerikte paylaşımlarda bulundukları, ayrıca uyuşturucunun kullanım metotlarını anlattıkları ve bununla ilgili düzenek tarifleri yaptıkları belirtildi.

Bazı şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda uyuşturucu tartmakta kullandıkları değerlendirilen hassas terazi ele geçirildi. Operasyonun İstanbul ayağında, Yansın Geceler, Semt Oturuşu, Abin Dızo Bremın, Bonzai Bom gibi şarkıları seslendiren ve milyonlarca kişi tarafından Youtube üzerinden dinlenen Doğan Tarda’yı operasyon kapsamında gözaltına aldı. 51 kişinin gözaltına alındığı operasyonun sürdüğü bildirildi.

'ADANA MERKEZ PATLİYOR HERKES' ŞARKISININ SAHİBİ GÖZALTI LİSTESİNDE

Operasyonda sosyal medyada çok izlenenler arasında bulunan ve sözleri ile uyuşturucuyu övdüğü ve özendirdiği belirtilen, ’Adana Merkez Patlıyor Herkes’ şarkısını söyleyen Ramazan A.’yı yakalama çalışmaları sürüyor. Ramazan A.’nın söylediği şarkının video paylaşım sitelerinde 43 milyondan fazla izleyici sayısına ulaştığı görüldü.

EMNİYET'TEN UYARI

Emniyet yetkilileri,  operasyonların ardından özellikle ailelerin çocuklarının yaptığı internet paylaşımlarına dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyardı.