Gündem
17 Kas 2011 08:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:00

YANSAK DA DOKUNACAĞIZ DİYENLER TÜYAP'TAYDI!

Ahmet Şık'ın "000Kitap - Dokunan yanar" adıyla yayınlanan kitabına imza koyan yazarlar Tüyap'ta basın toplantısı düzenledi.

Bugün öğlen saatlerinde 125 imzayla yayınlanan ve İstanbul Tüyap Kitap Fuarı'nda okuyucuyla buluşan Ahmet Şık'ın yasaklı kitabı 000Kitap Dokunan Yanar'a imza atanlar, kitabın çıkışını bir basın toplantısıyla duyurdu.
Tüyap Kitap Fuarı'nda PEN Yazarlar Derneği standında saat 15:00'te gerçekleştirilen basın toplantısına ifade özgürlüğü için ANGA adıyla eylemler düzenleyen gazetecilerin oluşturduğu sivil inisiyatif "Ahmet ve Nedim"in Gazeteci Arkadaşları"yla birlikte Prof. İbrahim Kaboğlu, Gazeteci Metin Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe gibi isimler katıldı.

Basın toplantısında kitabın "Tüm baskılara, engellemelere ve sindirme çabalarına rağmen, ifade özgürlüğü ve halkın haber alma hakkı için bu yolda yürümeye devam edenlerin ortak emeğinin ürünü" olduğu vurgulandı.

Postacı Yayınları tarafından ilk basımı gerçekleştirilen kitap için düzenlenen toplantıda düşünce özgürlüğünü savunduğu için önüne demir parmaklıklardan engeller çıkarılan, bedel ödetilen her yazarın, düşünürün, gazetecinin izi olduğu belirtilerek "Bu aydın imecesini ülkemizin demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yürekli bir adım olarak görüyor ve yürekten selamlıyor, yürekten destekliyoruz." denildi.

İstanbul 12. Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi tarafından örgütsel doküman olduğu gerekçesiyle hakkında el koyma kararı verilen kitabın 125 imzayla basılması son dönemin önemli sivil itaatsizlik eylemlerinden biri olarak nitelendiriliyor.