Politika
29 Mar 2023 11:11 Son Güncelleme: 29 Mar 2023 11:27

Yalı Partisi'nin ev sahibi, toplantıyı yalanladı: Erdoğan ile 17 yıldır görüşmüyorum

Kamudan aldığı büyük ihalelerle tanınan iş insanı Hasan Dağcı, kendisine ait evde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığını engellemek için yapıldığı öne sürülen, "Yalı Partisi"ni yalanladı.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu geçen günlerde kaleme aldığı yazısında, "Beykoz’da bulunan ve iş insanı Hasan Dağcı’ya ait bir yalıda toplantı yapıldığını, söz konusu toplantıya AKP’ye yakın iş dünyasından isimlerin katıldığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaybetmesi durumunda nasıl yumuşak bir geçiş yapacaklarını planladıklarını" yazmıştı. Söz konusu toplantıda, iş insanları ve gazetecilerin yer aldığı belirtiliyordu.

"Param vardı, AKP'yle zengin olmadım"
Söz konusu "Yalı Partisi" iddiasına ilişkin olarak Halk TV'ye konuşan Dağcı, durumu yalanlarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 17 yıldır hiç görüşmediğini öne sürdü. Dağcı, bunun nedeninin ise kendisinin yaşam tarzından kaynaklı olduğunu iddia etti.

Dağcı, “Ben AKP’den önce de zengindim. Param vardı, arabalarım vardı. AKP’yle zengin olmadım” dedi.

"Eskiden RP'liydim, sonradan Ecevitçi oldum"
Dağcı, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olmaması için çaba sarf ettikleri yönündeki iddia için ise, "Ben Muharrem İnce’ye oy verdim. Ama belediye seçimlerinde ne İmamoğlu’na ne de Binali Yıldırım’a oy vermedim. Ben eskiden Refah Partiliydim. Sonrasında Ecevitçi oldum" diye konuştu.