Gündem
06 Mayıs 2012 10:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:37

YALÇIN KÜÇÜK'Ü SÜRÜKLEYEREK İFADEYE GÖTÜRDÜLER!

Yalçın Küçük'ün koğuştan alınarak zorla Silivri Cumhuriyet Savcılığı'na ifadeye götürüldüğü öne sürüldü

Oda Tv ve Ergenekon davalarında tutuklu yargılanan gazeteci yazar Yalçın Küçük’ün Silivri Cezaevi’nde koğuştan alınarak zorla Silivri Cumhuriyet Savcılığı’na ifadeye götürüldüğü öne sürüldü

İddiaya göre olay şöyle gelişti:

Yalçın Küçük, Aydınlık gazetesinde 2 Mart’ta “Ömer Çelik, Atilla Albay’a karşı” başlıklı bir yazı yazdı. Küçük, yazısında Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik hakkında bir takım iddialara yer verdi. Ömer Çelik de Yalçın Küçük hakkında suç duyurusunda bulundu. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Yalçın Küçük’ün ifadesinin alınması için talimat verdi. Ancak Yalçın Küçük, cezaevi yönetimine sağlık raporunun bulunduğunu ve avukatı olmadığını, bu nedenle ifade vermeyeceğini bildirdi.

‘Beş memur üzerine atladı’
27 Nisan günü 5 infaz koruma memuru koğuşuna gittikleri Küçük’ü savcılığa götürmek istedi. Küçük, raporunun olduğunu bu nedenle gitmeyeceğini yineledi. Ancak infaz memurlar Küçük’ün üzerine atladı ve sürükleyerek koğuştan çıkardı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürülen Yalçın Küçük, burada üçüncü kez sağlık raporunun olduğunu, avukatının yanında bulunmadığını, bu nedenle ifade vermeyeceğini söyledi. Savcının ise Küçük’ün sağlık raporunun olduğunun haberinin olmadığını belirttiği ve ifadesini almadığı öğrenildi.