Gündem
11 Kas 2012 10:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:21

''YALÇIN KÜÇÜK SUİKASTİ BANA BEN DE ÖCALAN'A İLETTİM''

Şemdin Sakık'ın Abdullah Öcalan'a suikast iddiasına, Özgür Politika'nın yazarı Günay Aslan'dan doğrulama geldi.

Ergenekon davasında tanık olarak ifade veren PKK’nın eski 2 numarası Şemdin Sakık’ın Abdullah Öcalan’a suikast iddiasıyla ilgili, PKK’nın yayın organı Özgür Politika’nın yazarı Günay Aslan’dan doğrulama geldi.

Öcalan’a suikast hazırlığı bilgisini Yalçın Küçük’ten alıp Öcalan’a ulaştıran kişinin kendisi olduğunu açıklayan Günay Aslan, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“1-Doğu Perinçek Bekaa Vadisi’nde Öcalan’la görüştüğü günlerde Şemdin Sakık Bekaa’da değil, Türkiye tarafındaydı. Perinçek’i görmesinin imkanı yok.... 2-Küçük’ten (Yalçın) aldığım Öcalan’a suikast yapılacağı haberini ben ilettim. Küçük, Çiller’in yapacağı çılgınlığı deşifre ederek iyilik etti.”

Küçük: Bana da Demirel bildirdi

Ergenekon sanığı Yalçın Küçük ise Sakık’ın dinlendiği duruşmada “1996’da Şam’da Öcalan’a yapılan suikastla ilgili ne bilgim var ne görgüm var. Tansu Çiller’in başbakanken 1995 yılı seçimlerinden önce Öcalan’ı Türkiye’ye getirip bir kafes içinde gezdirmek istediğini bana devlet söyledi. Ben Paris’teyken Mesut Yılmaz ve Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de bunu bana bildirdi. Ben de Paris’te Kürtlerin takıldığı bir kafeye giderek bunu yüksek sesle söyledim” demişti.