Medya
03 Nis 2012 20:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:30

YALANINIZ BATSIN! SABAH YAZARI YALAN DÜNYA'YI FENA HAŞLADI!

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, milleti ekran başına dizip, bir küçük açıklama bile yayınlamayı çok gören Kanal D ve Yalan Dünya'yı bir güzel fırçaladı.

Ve huzurlarınızda yalan dünya

Kanal D’nin Yalan Dünya dizisi, televizyon sektörünün trajikomik öykülerini evlerimize taşıyıp ekranın arkasındaki ’yalan dünyadan’ haberler veriyor. Bunu yaparken de özellikle dizi sektörüne sivri göndermeler yapmaktan, körü körüne reytinge bağlı bu sistemin işleyişini eleştirmekten de geri durmuyor.
Ama gelin görün ki; televizyon izleyicileri Yalan Dünya’nın bile ne kadar ’yalan’ olduğunu, izleyici kitlesinin reyting sağmaya yarayan bir ’sürü’den ibaret sayıldığını yine bu dizi sayesinde öğrendiler.

TUHAF GEREKÇE
Geçen hafta boyunca Kanal D ekranlarında Yalan Dünya’nın yeni bölümünün fragmanları yayınlandı. Dizinin müdavimleri heyecan ve merakla yeni bölüm için ekran başına geçtiklerinde, eski bölümün tekrarı ile karşılaştılar.
Çoğunluk bunu, RTÜK’ün dizi için kararlaştırdığı reklam yönetmeliği cezasının bir sonucu olduğunu sandı. Çünkü yeni dizinin neden yayınlanmadığı hakkında ekranda en küçük bir bilgi yer almadı.
Sonradan anlaşıldı ki; dizinin başrol oyuncularından Beyazıt Öztürk, bir bankanın reklam çekimleri için Maldivler’e gidecekti. Yapım şirketi ve kanal, bu nedenle çekimler aksayacağı için ’Elde yedek bölüm bulunsun’ diye haftayı pas geçmişlerdi.

PEKİ YA İZLEYİCİ?
Birincisi; Beyaz’ın reklam çekim programı çok önceden bilinmesine rağmen, neden çekimlerin aksamaması için özel bir önlem alınmadı? İkincisi; banka reklamından dizi izleyicilerine ne? Zaten onlar reklam bombardımanından yeterince mağdur değiller mi? Üçüncüsü; yeni bölüm için ekran başına geçen seyirciyi bir alt yazıyla bilgilendirmek bu kadar mı zor? Yoksa seyircinin enayi gibi ekran başında yeni bölümü beklemesinden doğan ’sahte reytingi’ de kâr mı belliyorsunuz?
Ne diyeyim? Yalanınız batsın!