Gündem
25 Şub 2015 10:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:04

Yakalama kararına Emre Uslu'dan ilk tepki!

Taraf yazarı Uslu'dan hakkında çıkarılan karara tepki geldi

Emniyetteki 'paralel yapı' iddialarına ilişkin toplam 28 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında şüphelilerden Fethullah Gülen ve Emre Uslu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'casusluk' ve 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs' suçlarından, aralarında Fethullah Gülen ile Taraf yazarı ve eski polis Emre Uslu'nun da olduğu 80 şüpheliye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yurt dışında olduğu belirtilen Gülen ve Uslu hakkında yakalama kararı çıkarılması talep edildi. Savcılık, bu taleple ilgili nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu. Talebi değerlendiren Nöbetçi İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği, Gülen ve Uslu hakkında yakalama kararı çıkardı. 

Uslu ve Gülen hakkında daha önce de çıkartılmış yakalama kararları bulunuyor.

Emre Uslu, yakalama kararına sosyal medyada yayınladığı şu mesajlarıyla tepki gösterdi:

"AKP hakkımda yakalama kararı çıkarttırmış. Allah ömür verirse "ZALİME BOYUN EĞMEDİM hapislerle tehdit ettiler" diye şerefle anlatacağım bunu. Genelkurmay Başkanı'nın muhalefet partileriyle polemik yarışına girmesi YANLIŞTIR. Siyasete müdahaledir. Git MHP'nin önüne tank daya bari.. Benim "her şey çok güzel olacak" twitleri Casusluk ve Terör suçunun delili sayılmış. "Bu rüzgar döndü" twitlerini de koyamazsanız alınırım. Savcıya göre "her şey çok güzel olacak" twiti atmak CASUSLUK ve TERÖR suçu. Bilesiniz. Bir daha işliyim o suçu "her şey çok güzel olacak" "her şey çok güzel olacak" twitimin casusluk delili sayacak kadar sizi rahatsız ettiğini bilsem daha sık atardım o twiti :)) Savcı polislerden öğrenip yazdığım çok gizli bilgiyi bulup dava dosyasına delil yazmış: "her şey çok güzel olacak" Aklınıza mukayyet olun."