Gündem
22 Eki 2011 08:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:55

''YA TEMİZLEYİN YA BİZ GELİYORUZ!'' BARZANİ'YE SERT UYARI!

Erdoğan, başsağlığı için arayan Kuzey Irak Lideri Mesud Barzani'ye böyle sert çıktı.

Başbakan Erdoğan, Çukurca saldırıları sonrası başsağlığı için arayan Kuzey Irak Lideri Mesud Barzani’ye böyle sert çıktı

YETER ARTIK YA GEREĞİNİ YAPIN YA DA..
Haberturk’ten Bülent Aydemir’in haberine göre; Hakkâri Çukurca’da 24 şehit verilen terörist saldırının ardından Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimle başlatılan temasların ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Edinilen bilgilere göre Başbakan Tayyip Erdoğan terör saldırısının olduğu gün kendisini taziye için arayan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin Lideri Mesud Barzani’ye artık tahammül kalmadığını ve PKK’nın Türk-Kürt kardeşliğine zarar verdiğini belirterek rest çekti: "Yeter artık. Bundan milletim de ben de çok çektik. Gereğini yapın. Ya Kandil’i siz temizleyin, ya peşmergelerle birlikte yapalım, ya da biz gireceğiz. Operasyon yapma meraklısı değiliz ancak PKK’nın Kuzey Irak’taki faaliyetleri sona ermeli. Terör örgütünün lojistik desteği kesilmeli."

SİYASİ DESTEK VAR AMA...
Bu açık mesajlar, Ankara’ya davet edilen KDP Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani’ye de iletildi. Barzani’nin PKK’nın kendilerine silah çevirmesinden ve Kürtler arasındaki çatışmadan endişe ettiği belirtildi. Kuzey Irak yönetiminin Türkiye’ye her türlü siyasi desteği verdiği ancak peşmergelerin PKK’ya müdahalesi konusuna çekinceli yaklaştığı öğrenildi. Kuzey Irak yönetiminin, elinde gerekli teçhizatı bulunan ve eğitim almış 80-100 bin kadar silahlı gücü olduğu belirtildi.