Gündem
28 Mar 2011 19:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:10

YA KADIN OLSAYDIN TAYYİP BEY? KADER'İN KAMPANYASI ÇOK KONUŞULACAK!

Siyasi liderleri kadın görünümünde gösteren, onlara “Ya kadın olsaydın?” sorusunu yönelten viral bir kampanya başladı.

KADER’in önümüzdeki genel seçimlerde daha fazla kadın milletvekilinin TBMM’ye girmesi için kamuoyu yaratmak, siyasi parti ve liderleri bu yönde teşvik etmek amacıyla başlattığı “275 Kadın” kampanyası popüler medyada çok ses getirmişti. Bu arada bu kampanyaya destek vermek üzere, siyasi liderleri kadın görünümünde gösteren, onlara “Ya kadın olsaydın?” sorusunu yönelten viral bir kampanya başlatıldı.

“275 Kadın” kampanyasına iş ve sanat dünyasından pek çok ünlü kadın destek verdi ve bu kampanyada “eşit temsil, gerçek demokrasi, engelleri aşmak ve yeni anayasa için” mecliste kadın erkek eşitliğinin sağlanmasının önemi vurgulandı. Bu kampanyaya KA.DER Başkanı Çiğdem Aydın’ın yanı sıra Vuslat Doğan Sabancı, Ayşe Kulin, Ayşe Özgün, Nihal Bengisu Karaca, Gülben Ergen, Sertap Erener ve Nil Karaibrahimgil destek verdi.

Açıkhava ilanları, televizyon, gazete ve internet ortamında ses getiren "275 Kadın" kampanyası devam ederken bu kampanyaya paralel olarak "Ya kadın olsaydın?" viral kampanyasına start verildi. Bu kampanyada AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kadın halleri yaratılmış ve onlara "Ya kadın olsaydın?" sorusu yöneltilmiş.

Parti başkanlarını kadın adaylarla empati kurmaya davet eden bu esprili kampanyada Başbakan Erdoğan’a "Ya kadın olsaydın Tayyip Bey? Misafir ağırlayacaktın. Siyaset yerine börek yapacaktın" cümleleriyle sesleniliyor. Kampanya posterinde elinde tatlı tabağı, önlük takmış, inci kolyesi ile gülümseyen Erdoğan’ın kadın halini görüyoruz.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun kadın hali ise posterde başörtülü ve kucağında bebeği ile oturuyor. Kılıçdaroğlu’na "Ya kadın olsaydın Kemal Bey? Çocuk bakacaktın. Muhalefet yerine mama yapacaktın" diye sesleniliyor. Benzer bir şekilde, elinde örgüsü kırmızı manikürlü tırnaklarıyla oturan Devlet Bahçeli’nin kadın versiyonuna "Ya kadın olsaydın Devlet Bey? Örgü örecektin. Meclisi rüyanda görecektin" deniyor.

Parti genel başkanlarına kendilerini kadınların yerine koymalarını öneren bu kampanyada, bütün posterler, siyasetteki kadın erkek eşitsizliğine dikkat çekerek, liderlere listelerinde kadın adaylara yarı yarıya yer vermelerini öneriyor. KA.DER kampanyasını destekleyen bu viral kampanya, Türkiye’deki siyasi yapıyı gülümseten ve dikkat çeken bir şekilde eleştirirken, aynı zamanda da parti genel başkanlarını bu eşitsizliğe dur demeye davet ediyor. Parti genel başkanları, listelerinde kadın adaylara olması gerektiği kadar, yani yüzde 50 oranında yer verdiklerinde kadın seçmenlerin onları "sonuna kadar" destekleyeceği de posterlerde vurgulanıyor.

Söz konusu kampanya ile ilgili çalışmalar www.necatiozkan.blogspot.com ve www.necatiozkan.blog.com sergileniyor ve kampanya ile ilgili gelişmeler Twitter’dan aktarılıyor.

Kaynak: MediaCat Online