CineRadar
23 Mayıs 2014 09:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:12

X-Men'lerin yeni macerası uçuruyor!

Mayıs ayı biterken gişe bombaları gelmeye devam ediyor! Bu hafta tam 8 yeni film gösterime giriyor ve hangisi sizin için, öğrenmek isterseniz, Murat Tolga Şen'in hazırladığı Cineradar köşemizi mutlaka okuyun!

Bryan Singer’ın yönettiği ve Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, Evan Peters ile Ellen Page’in oynadığı X-Men: Geçmiş Günler Gelecek (X-Men: Days of Future Past), 23 Mayıs 2014’de Tiglon Film dağıtımıyla Tiglon Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

Filmde, X-Men dünyasının tüm kahramanları, türlerinin hayatta kalabilmesi için iki farklı zaman boyutunda savaş verecek. X-Men üçlemesinin karakterleri, geleceğimizi kurtarmak için “geçmişi değiştirmek” zorunda kalacakları bir mücadeleye girişecekler. Üstelik X-Men: Birinci Sınıf’tan tanıdığımız kendi gençlik halleriyle güçlerini birleştirerek.



Utku Çelik’in yönettiği ve Alex Dawe, Derya Aslan, Sarper Semiz ile Aydın Orak’ın oynadığı Mavi Adam (The Blue Man), 23 Mayıs 2014′de Utku Çelik dağıtımıyla Utku Çelik tarafından vizyona çıkarıldı.

Irak işgâli sırasında kaçırılan yabancı bir arkeoloğun başına gelenlerle birlikte 1991 yılında öldürülen müslümanları da ele alan film erkekler dünyasında bir nevi av ve avcı ilişkisine odaklanırken kadın haklarına da sahip çıkılıyor.

Utku Çelik kısa filmden gelen ve sinemaya inanan bir yönetmen. Bu ilk denemesinde mutlaka ilgiyi hakediyor. Güçlü ve sert konusuyla da bu yıl izlediğimiz yerli örneklerden sıyrılmayı başarıyor.



Mona Achache’nin yönettiği ve Camille Chamoux, Audrey Fleurot, Anne Brochet ile Josephine De Meaux’un oynadığı Aşk, Tutku, Dedikodu (Les Gazelles – The Chicks), 23 Mayıs 2014’de M3 Film dağıtımıyla Kurmaca Film tarafından vizyona çıkarıldı.

Marie ve Eric liseden beri birliktedirler. On yıl sonra, birlikte bir daire almaya karar verirler. Aslında bu durum evlilik kadar sorumluluk anlamına gelmektedir. Kontratı imzaladıktan hemen sonra Marie’nin aklı karışmaya başlar, ardından da bir adamla tanışması her şeyi allak bullak eder. Marie, Eric’i alışılmışın dışında bir şekilde terk eder ve kendisini zevk ve özgürlüğün adresi olan bekârlar dünyasının kollarına bırakır. Kadın seyircilere seslenen tutkulu ve eğlenceli bir film...



Marina de Van’ın yönettiği ve Missy Keating, Marcella Plunkett, Padraic Delaney ile Charlotte Flyvholm’in oynadığı Telekinezi (Dark Touch), 23 Mayıs 2014’de Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.

Film, ailesinin öldürülüşüne tanık olan bir çocuğun başından geçen akıl almaz olayları anlatıyor. Neve, ailesinin ve küçük kardeşinin öldürülüşüne tanık olur. Ailesinin öldürülmesinden sonra geriye kalan tek kişi Neve´dir. Olayı soruşturan polisler bir çeteden şüphelense de, gerçekler sandıkları gibi değildir. Telekinezi İsveç-İrlanda ortak yapımı olan bve gösterildiği ülkelerde eleştirmenler ve korku filmi meraklıları tarafından oldukça beğenilen eski usul bir korku filmi... Başroldeki genç oyuncusununu varlığıyla dikkat çekiyor.



Marcos Bernstein’in yönettiği ve Joao Guilherme Avila, Eduardo Dascar, Fernanda Vianna ile Emiliano Queiroz’in oynadığı Şeker Portakalı (My Sweet Orange Tree), 23 Mayıs 2014’de M3 Film dağıtımıyla Calinos Films tarafından vizyona çıkarıldı.

Film, sevgiyi kendisi bulmak zorunda kalan ve günün birinde acıyı keşfeden küçük bir çocuğun öyküsünü anlatıyor. Brezilyalı yazar Jose Mauro de Vasconcelos’un çocukluğundan izler taşıyan hikâyede, çok yoksul bir ailenin oğlu olan Zezé, hayatın karşısına çıkardığı zorlukları hayal gücünün yardımıyla, yazarak aşabileceğini keşfeder. Yeni taşındıkları evlerindeki portakal ağacı ise, artık en iyi arkadaşı olmuştur. Çok satan bir kitaptan iki yıl önce çekilmiş bir film. Romanın yazarının ölümünün anısına vizyona girdi. Haftanın en iç ısıtan filmi...



Catherine Breillat’ın yönettiği ve Isabelle Huppert, Kool Shen, Laurence Ursino ile Christophe Sermet’in oynadığı Zayıflığın Esareti (Abuse of Weakness), 23 Mayıs 2014’de M3 Film dağıtımıyla Mor Film tarafından vizyona çıkarıldı.

Yönetmen Maud bir sabah yarı normal yarı uyuşuk bir şekilde uyanır. Hastaneye yatması gerekmektedir. Maud bu esnada televizyon ekranında tesadüfen yeni filmi için aradığı erkek karakterini bulur. Vilko çekici, kibirli ve yaptığı dolandırıcılıklarla ünlenmiş bir kişiliğe sahiptir. Hastalığını önemsemeden Maud, Vilko ile tanışmak ister ve bir gün sonra tanışırlar. Bu oldukça zor bir ilişkinin başlangıcı olacaktır. Ancak Vilko, Maud’un büyük miktardaki parasına el koymak
istemektedir.



Tobe Hooper’ın yönettiği ve Aiysha Hart, Razane Jammal, Paul Luebke ile Khalid Laith’in oynadığı Cin (Djinn), 23 Mayıs 2014’de Özen Film dağıtımıyla Özen Film tarafından vizyona çıkarıldı.

Hollywood’un efsane yönetmeni Tobe Hooper’dan bir Cin filmi. Yakın gelecekte genç bir Arap çift Amerika’dan ana vatanlarına dönerler. Taşındıkları yeni yer Birleşik Arap Emirlikleri’nin göz bebeği binalardan biri olan Ras al-Khaimah’tır. Fakat yeni komşularının kim olduğunu kısa zamanda öğreneceklerdir. Çekimleri Birleşik Arap Emirlikleri’nde gerçekleştirilen filmde yerel inanışlara karşı gelmemek adına çekimlerde oyuncular Cin kelimesini kullanmadı.



Peggy Holmes’un yönettiği ve Mae Whitman, Christina Hendricks, Tom Hiddleston ile Lucy Liu’nun seslendirdiği animasyon film Tinker Bell ve Korsan Peri (Tinker Bell: The Pirate Fairy), 23 Mayıs 2014’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarıldı.

Zarina adındaki peri, Peri Adası’nın çok değerli Mavi Peri Tozunu çalar ve kaçar. Skull Rock korsanları, Tinker Bell ve diğer peri arkadaşları güçlerini birleştirerek, peri tozunu ait olduğu yere geri getirmek için maceraya çıkarlar. Ancak, Tink’in dünyası Zarina’nın peşinde alt üst olur. O ve peri arkadaşları, yeteneklerini yitirmektedirler. O yüzden, Mavi Peri Tozunu geri getirmelidirler.



CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. / Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.