Kültür Sanat
17 Eki 2019 07:32 Son Güncelleme: 18 Eki 2019 10:34

Winx Club’ın sihirli dünyası 15 yaşında

Dünyanın en sevilen çizgi filmlerinden ve çocuk karakterlerinden biri olan Winx Club doğum gününü kutluyor! Türkiye’de ilk kez 16 Ekim 2004 yılında yayınlanmaya başlayan Winx Club, sihirli yolculuğunu milyonlarca kız çocuğuyla paylaşmaya 15 yıldır devam ediyor.

Sihirli perilerin sevgi, dostluk ve cesaret dolu hikayelerini 16 Ekim 2004 tarihinde Kanal D aracılığı ile Türk izleyicisi ile tanıştıran Winx Club 15. yaşını kutluyor. Yayınlanmaya başladığı ilk günden itibaren kız çocuklarının kalbini kazanan Bloom, Layla, Stella, Flora, Miusa ve Tecna’nın maceraları Cartoon Network ekranlarında yayınlanan 8. sezonla hız kesmeden devam ediyor. Iginio Straffi tarafından yaratılan İtalyan animasyon çocuk çizgi filmi, 15 yıldır milyonlarca çocuğa sihirli dünyasının kapısını aralarken, tüm zamanların en eşsiz kız markalarından biri olmayı da başardı.

 Winx Club ile büyüyen bir nesil

 Winx Club’la ile büyüyen nesil 15 yıl içinde 7 sezon TV dizisi, 4 TV filmi, 3 sinema filmi, 2 müzikal şova tanıklık etti. Çantadan kırtasiyeye, bebekten ev tekstiline binlerce farklı ürünü de olan Winx Club kız çocuklarının hayatlarında büyük bir yer edindi. Televizyon bölümlerinin yanı sıra gerçekleştirilen film ve müzikal projeleriyle dünyasını daha da zenginleştirirken lisanslı ürünleri ile milyonlarca çocuğa ulaşan Winx Club yıllar içinde sürekli gelişti ve yeni hayranlar edindi. İnternetle büyüyen yeni neslin de ilgisini kazanarak bugün 1 milyonun üzerinde resmi Facebook fanı ve 170 milyon YouTube izlenme rakamlarına ulaştı.