Teknoloji
05 Tem 2021 11:14 Son Güncelleme: 05 Tem 2021 11:33

Windows 11 ile bir devrin sonu geliyor! O ekran artık değişiyor…

Windows’un efsaneleşen ‘Mavi Ekran’ı Windows 11 işletim sisteminin gelmesiyle kullanıcılara veda ediyor.

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 11'in gelmesiyle birçok özellik değişti ve güncellendi. Bu değişikliklerden nasibini alan bir diğer ayrıntı Windows'un efsanevi hata ekranı Mavi Ekran oldu.

Senelerdir Windows hakkında çeşitli hatalarda karşımıza çıkan Mavi Ekran sosyal medyada da bir efsane olmuştu. Ancak Windows 11'in gelişiyle birçok tasarım ve ara yüz özellikleri değiştirildi.

SEBEBİ BELLİ DEĞİL

Microsoft'un hata ekranında renk değişikliğine gitmesinin sebebi belli değil. Bununla birlikte, tahminlere göre, şirket işletim sistemini daha modern hissettirmek için böyle bir değişikliğe gitmiş olabilir.

Öte yandan Windows 11 henüz piyasaya sürülmediğinden açıklanan her detay her an değişebilir. Microsoft'un sonbaharda Windows 11'i piyasaya sürdüğü zaman tüm özellikler ve güncellemeler net olarak belli olacaktır.

Microsoft'un hata ekranı hakkında yaptığı değişiklik 2012 yılında hataya ":(" eklemek olmuştu.

Ardından 2016 yılında hatayla ilgili detaylar veren QR kod eklenmişti. Şimdi ise Mavi Ekran komple veda ediyor. Açıkçası yeni tasarım yeni Microsoft'un da hedeflediği gibi daha modern bir görünüm verebilir.