WhatsApp'ta büyük tehlike! Güvenlik açığı tespit edildi

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta tespit edilen yeni güvenlik açığı kullanıcıları tehlikeye atabilir. 'Ödül avcısı' olarak tanınan Athul Jayaram'ın bulduğu açıkta, telefon gizleme özelliği, kullanıcı verilerini etkileyebilir.

WhatsApp'ta büyük tehlike! Güvenlik açığı tespit edildi - Sayfa 1

Popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, her geçen gün yeni güncellemeler ile farklı özellikleri hayatımıza dahil ediyor. Koronavirüs nedeniyle birçok yeni özelliği hayatımıza sokan uygulama, şimdi de bir güvenlik açığı ile karşımıza çıktı.


112
WhatsApp'ta büyük tehlike! Güvenlik açığı tespit edildi - Sayfa 2

Milliyet'te yer alan habere göre, 'ödül avcısı' olan Athul Jayaram'ın iddialarına göre "Sohbet etmek için tıklayın" seçeneği, kullanıcı bilgilerinin sızmasına neden oluyor.


212
WhatsApp'ta büyük tehlike! Güvenlik açığı tespit edildi - Sayfa 3

Ortaya çıkanlara göre bu özelliği kullanan kişilerin telefon numaraları otomatik olarak Google'a gidiyor. ve bahsi geçen güvenlik açığı nedeniyle kötü niyetli kişilerin eline de geçebilir.


312
WhatsApp'ta büyük tehlike! Güvenlik açığı tespit edildi - Sayfa 4

Facebook tarafından bahsi geçen güvenlik açığı ile ilgili, “Eğer bir kullanıcının numarası Google’da gözüküyorsa ilgili kullanıcı bütün bilgilerini herkes ile paylaşmış demektir. Kısacası bu durum o kişinin kendi seçimi ve burada herhangi bir sistem açığı yok.” ifadeleri kullanıldı.


412