Teknoloji
17 Kas 2022 20:52 Son Güncelleme: 17 Kas 2022 22:08

WhatsApp yeni özelliğini kullanıma sundu! Milyonlarca kişi bekliyordu

Dünya genelinde milyarlarca kullanıcısı olan WhatsApp uygulaması yeniliklerine devam ediyor. WhatsApp anketler özelliğini kullanıma sundu. WhatsApp Anketler özelliğinde, kullanıcılar en fazla 12 adet sunulan tercihten birden fazla seçim yapabilecekler.

Dünyada milyonlarca kullanıcının telefonununda, bilgisayarında ve tabletinde bulunan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp İOS ve Android kullanıcıları için anket özelliğini kullanıma sundu. Bu özelliğin uygulamaya eklenmesiyle birlikte artık kullanıcılar, grup sohbetlerinde anket oluşturabilecekler.

WhatsApp Anketleri özelliği, kullanıcıların 12 seçeneğe kadar bir anket oluşturmasına izin veriyor. Aynı cevap seçeneği tekrar yazıldığı takdirde platform kullanıcılarına uyarı verecek.

WhatsApp Anketler özelliğinde, kullanıcılar en fazla 12 adet sunulan tercihten birden fazla seçim yapabilecekler.

WhatsApp Anketler özelliği şimdilik sadece mobilde kullanılabiliyor. WhatsApp Web için ise henüz böyle bir özellik kullanıma sunulmadı. İlerleyen zamanlarda WhatsApp Web'te de kullanıma sunulacağı öngörülüyor.

İşte özelliği ilk kez kullanacakların uygulayacağı adımlar:

WhatsApp uygulamanızı güncelleyin, en son sürümü kullanıp kullanmadığınızı kontrol edin.

Android’de ek simgesine veya iPhone’da + simgesine dokunun.

Şimdi, Konum, Ödeme vb. diğer seçeneklerin yanında alttaki Anket seçeneğini ulaşacaksınız. Anket seçeneğinin üzerine dokunun.

Soruyu ‘Soru Sor’ bölümüne yazmanızı isteyen bir ekrana yönlendirileceksiniz. Öte yanda, 12 adede kadar cevap seçeneği yazma hakkınız var.

Soru ve cevap seçeneklerini ekledikten sonra Gönder’e dokunun.

Soruyu ‘Soru Sor’ bölümüne yazmanızı isteyen bir ekrana yönlendirileceksiniz. Öte yanda, 12 adede kadar cevap seçeneği yazma hakkınız var.

Soru ve cevap seçeneklerini ekledikten sonra Gönder’e dokunun. Bu adımları takip ederek WhatsApp'ın yeni özelliğini deneyimleyebileceksiniz.