Teknoloji
07 Oca 2022 07:17 Son Güncelleme: 07 Oca 2022 09:05

WhatsApp kullanıcılarına güzel haber! Görüntüsü paylaşıldı…

WhatsApp, iOS ve Android kullanıcılarına sunmak için yeni özellikler üzerine çalışmaya devam ediyor. Meta çatısı altındaki popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın iOS için geliştirdiği yeni özellik ise ortaya çıktı. Bu özellik, WhatsApp kullanıcısı olan iPhone sahiplerine önemli bir fayda sağlayacak gibi görünüyor.

Apple'ın iPhone cihazlarında WhatsApp kullananlar yani WhatsApp iOS uygulamasını indirenler, sohbetlerden veya gruplardan yeni mesajlar aldıklarında, bildirim ekranında mesaj gönderen kişinin veya grubun fotoğrafını göremiyorlar. Ancak WhatsApp görünüşe bakılırsa bu duruma bir son vermek üzere.

WHATSAPP BİLDİRİMLERİNDE PROFİL FOTOĞRAFLARINI GÖREBİLECEKSİNİZ

WABetaInfo'nun keşfine göre, WhatsApp, sohbetlerden ve gruplardan yeni mesajlar alındığında sistem bildirimlerinde profil fotoğraflarının da görüntülenmesini sağlayan yeni bir özelliği test ediyor.

 

Ancak bu özellik, iOS 15 API'lerini kullanıyor. Bu yüzden yalnızca iOS 15'teki bazı beta test kullanıcılarına sunuluyor. En azından aktarılanlar bu yönde.

Android'de ise durum farklı. Çünkü WhatsApp kullanan Android kullanıcıları, WhatsApp'tan bir bildirim geldiğinde bir süredir sistem bildirimlerinde söz konusu bildirime dair profil fotoğraflarını görüntüleyebiliyor.

SİZDEN BAHSEDENLERİ BİLDİRECEK

Öte yandan WhatsApp’ta, orijinal adı mention’lama olan ‘bahsetme’ özelliği yer alıyor. Bu fonksiyon sayesinde, katıldığınız gruplarda bir kişi @ işaretiyle adınızı yazarak sizden bahsedebiliyor. Özellikle yüksek katılımcılı gruplarda kullanıcıların birbirlerine mesaj göndermelerini kolaylaştıran bahsetme işlevi, ‘mesaj yanıtlama’ özelliğine ek olarak sunuluyor.

WABetaInfo’nun paylaştığı bilgilere göre, WhatsApp artık gruplarda bir kişi sizden bahsettiğinde ve mesajınızı yanıtladığında sizi haberdar edecek. Önceden bildirimlerde bu iki bilgiye yer verilmiyordu. Geçtiğimiz gün yayınlanan 2.22.1.71 numaralı beta sürümü WhatsApp’ın iOS uygulamasına, bahsedilmeyi ve yanıtı bildirim kısmında görme desteği getirdi.

Hatırlatmakta fayda var; bu özellik yalnızca WhatsApp gruplarında çalışacak. Aktarılan bilgiye göre şirket, bireysel sohbetlerde ise mesajınızın yanıtlandığını veya sizden bahsedildiğini haber vermeyecek. En azından WhatsApp’ın şimdilik bu konuda şimdilik herhangi bir çalışması olduğu bilinmiyor.

YENİ ÖZELLİKLER NE ZAMAN GELECEK?

WhatsApp'ın yeni özellikleri gelecekte daha fazla hesap için etkinleştirmeyi planladığı söyleniyor. Ancak henüz resmi bir açıklama veya tarih bilgisi mevcut değil.