Gündem
03 Kas 2017 12:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:14

Whatsapp çöktü mü? Neden erişim sorunu yaşandı?

Whatsapp'ı kullananlar sabah saatlerinden itibaren sorun yaşamaya başladı.

Milyonlarca kullancısı bulunan anlık mesajlaşma programı Whatsapp, bu sabah saatlerinden itibaren mesaj gönderme sorunu yaşamaya başladı. Uygulamayı kullanan vatandaşlar mesaj gönderemiyor. Bu nedenle ''Whatsapp çöktü mü'' sorusunun yanıtı gündem konusu oldu. 

WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ?
WhatsApp'ta bir süredir erişim sorunu yaşanıyor. Saat 11.10'dan itibaren WhatsApp'ta bağlantı sorunu yaşayan vatandaşlar, 'WhatsApp çöktü mü' sorusunu sormaya başladı. Erişim sorunu Avrupa ülkelerinde yaşanıyor. Türkiye'de de birçok ilde bağlantı sorunu görülüyor.

KULLANICILARIN YÜZDE 60'I BAĞLANAMIYOR
Dünya genelinde ise problemler Türkiye saatiyle 10:00 sularında başladı. İngiltere ve Avrupa'nın büyük bölümünde görülen sıkıntının büyüklüğü DownDetector adlı sitenin verileriyle görülebiliyor. Buna göre, kullanıcıların yüzde 60'ı hizmete erişemiyor, yüzde 25'i mesaj almakta sıkıntı çekerken, yüzde 14'i giriş yapamıyor.

Canlı hata haritasına ve dünya basınındaki bilgilere göre, Türkiye ve Avrupa'nın dışında Hindistan ve Güneydoğu Asya'daki bazı ülkelerde WhatsApp çökmüş durumda. WhatsApp'ın ne zaman düzeleceği ile ilgili ise henüz bir açıklama yapılmadı.