Teknoloji
13 Nis 2020 01:30 Son Güncelleme: 14 Nis 2020 01:33

Web Siteme Nasıl SEO Yaparım? Doğru SEO Çalışmalarının Etkisi Nedir?

Firmanızı artık internette taşımak, daha fazla global ölçekli müşteriye ulaşmak istiyorsanız eğer, doğru bir karar verdiniz.

Yapılan açıklamalar ve gelişmeler neticesinde, yakın gelecekte dünyanın artık tamamı ile teknolojik alt yapıya sahip olacağı ve hayatımızda yepyeni yenilikleri de getireceğini görüyoruz. Özellikle mobil teknolojisinin daha etkin olduğu son bir kaç yılda, internet kullanım oranlarında da ciddi oranda bir değişim olduğunu söyleyelim. 

 

Canlı Destek Sisteminden Yardım Alın!

Öncel Ajans şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet ÖNCEL ile yaptığımız bu görüşmelerde, "web sitesi kuranların en büyük kaçırdıkları nokta, sitesini kurduktan sonra, sitelerine hit yani ziyaretçi geleceklerini düşünmeleridir. Bu tamamı ile yanlış bir düşünce olduğu gibi, sektörel siteler arasında rekabetin yüksek olması nedeni ile ne yazık ki yapılan bu siteler sıralamaya dahi giremiyor. Yapılması gereken sürecin nasıl işlediğini bilmektir. Bizim bu konuda internet sitemizden vermiş olduğumuz canlı destek hizmeti sayesinde, canlı olarak ekibimiz ile görüşerek takıldıkları tüm noktalara cevap alabiliyorlar. Sektörde canlı desteği tam manası ile doğru kullanan biz olduğumuz gibi, bu süreçte kimseden para istemiyoruz. Yani hiç bir şey bilmiyor olsanız dahi, bizim uzmanlarımız size hizmet vererek sorularınızı cevaplıyor." 

 

Web Sitenizi Aramalarda Öne Çıkarmanın Yolları

Genç ve dinamik bir ajans ekibine sahip oldukları için, müşterilerine her konuda destek verdiklerini ve bu süreçte yükseliş odaklı çalışmalar yaptıklarını belirten Ahmet ÖNCEL, "biz detaylı bir şekilde müşterilerimizin karşılaşacakları tüm sorunları öncesinde söylüyor ve buna göre önlemler alarak, başarı oranlarını da analiz ediyoruz. Elbette ki bunların tamamı doğru çalışmalar ve sabır ile olacağı için, bu bazı müşterilerimizi hayal kırıklığına uğratıyor. Oysa ki, global ölçekli hizmet vereceği için, tüm odak noktasını buraya vermesi gerekiyor. Bazen öyle firmalar ile karşılaşıyoruz ki, çok az ekibe sahip olduğu için, sitesini üst sıralara çıkarınca işlere yetişemiyor ve müşteri kaybetmeye başlıyor. Bazende çok ciddi ekibe sahip firmalar ile görüşüyoruz ve bunların ise internet siteleri ne yazık ki aramalarda dahi görünmüyor." açıklamalarında bulundu. 

SEO İle Tanışmaya Hazır Mısınız? 

İnternet sitenizi kurdunuz, içerik eklediniz, Google'ye tanıttınız ve aramalarda da görünmeye başladınız. Ancak sitenize ziyaretçi gelmiyor mu? Sorumuza cevabınız evet ise SEO ile tanışmanın zamanı gelmiş demektir. Sadece bir websitem olsun ve orada dursun bana yeter diyorsanız, yazımızın bundan sonrasını okumanıza gerek yok. Ama "hayır ben sitemi yükselteceğim ve ziyaretçilere ulaşacağım" diyorsanız, bundan sonra okuyacaklarınız ile yepyeni bir dünyaya giriş yapmış olacaksınız.

Şunu da belirtelim ki SEO sitenizin anahtar kelimelerde yükselmesini sağlayan çalışmalardır. SEM (Arama Motoru Pazarlama) arama motorlarına veya websitelerine reklam vermek anlamını taşır. Sosyal medya siteleri de bu gruba dahil olup, tüm vereceğiniz reklamlar SEM çalışmalarıdır. Ancak bizim amacımız arama motoru optimizasyonu olduğu için, buradan devam edelim.

SEO Nedir? Arama Motoru Optimizasyonu Nedir?

Search Engine Optimization cümlesinin baş harfleri kelimesinden oluşan SEO, Türkçe olarak arama motoru optimizasyonu anlamına geliyor. Site içerisinde yapılan düzenlemeler, kodlamalar, Google tarafından sunulan yardımcı kodlamaların tamamı SEO için yapılmaktadır. Sitenize bunları uygulamanız ile birlikte Google'nin istediklerini yapmış olacak ve yaptıklarınızın karşılığı olarak sitenizin aramalarda çıkmasını sağlamış olacaksınız.

Ayrıca dış SEO çalışmaları yaparak, sitenizin yükselmesini sağlamış olacaksınız. SEO sadece site içi optimizasyon değil, %80'lik kısmı ile site dışı işlemlerden oluşmaktadır. Rakiplerinizin önüne geçmek, anahtar kelimelerde daha üst sıralarda yer almak için, SEO çalışmaları yapmanız gerekmektedir.

 

SEO'nun En Etkin Aracı Nedir?

Arama motoru optimizasyonu (SEO) için bir çok farklı çalışmalar bulunuyor. Bunların en etkilisi ise doğal ve etkili backlinkler kazanabileceğiniz tanıtım yazısı yayınlarıdır. Tanıtım yazıları hem sitenizin yükselmesini sağlıyor ve hemde marka değerinin artmasına yardımcı oluyor. SEO'da bir çok farklı çalışma bulunurken, tanıtım yazısının önemi hiç bitmiyor ve websitelerinin kurtarıcısı olarak en fazla tercih edilen çalışmaların başında geliyor. Ülkemizde oldukça etkin olan bu tür içerikler, her yerde karşınıza çıkıyor.

Konu internet siteleri olunca, herkes için farklı anlamlar taşıyor. Kimileri "sadece sitem olsun yeter" düşüncesinde ve online kartvizit sahibi oluyor. Kimileri ise "ben internet üzerinden müşteri bulacağım" diyor ve tamamen sitesini bir işletme haline getiriyor. Bu süreçte kazanan ise tabii ki, sitesini en iyi şekilde yöneten ve anahtar kelimelerde üst sıralarda olanlar kazanıyor.

Tanıtım yazısı ile ilgili detaya ulaşmak isteyenlerin, Türkiye'nin en büyük networkuna sahip olan Öncel Ajans sitesini ziyaret etmeleri yeterli olacaktır.

 

Tanıtım Yazısı İle Doğru Backlink Ağı

İnternet sitenizin için belirlemiş olduğunuz anahtar kelimelere backlink almanız gerekmektedir. Alacağınız bu backlinler ile sitenizin alt yapısını oluşturacak ve backlink inşası yapmış olacaksınız. Almış olduğunuz bu geri bağlantıları yani linkler, hedef kelimelerinizde google aramalarında yükselmenizi sağlayacaktır. Bununla ilgili hazırlanmış olan tanıtım yazısı sayfasına https://www.oncelajans.com.tr/tanitim-yazisi/ linkinden ulaşarak, tüm sorularınıza daha net cevap alabilirsiniz.

Şunu belirtelim ki, SEO tam olarak koplike bir çalışmadır. İç seo ile birlikte, dış seo çalışmalarını da doğru bir şekilde yapmanız ve organize etmeniz gerekiyor. Bunun için edineceğiniz bilgileri sitenizde uygulamanız ve bu uygulamanın yanında ayrıca SEO araçlarını da kullanarak, sitenize yaptığınız işlemlerin doğru olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Önceliklerinizi belirlerken, alacağınız tanıtım yazıları ile neler elde edeceğinizi ve faydalarının da ne olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Öncel Ajans bu konuda ziyaretçilerine tüm merak ettiklerini anlatıyor ve bunu sadece yazıya dökmeyerek, canlı destek üzerinden de tanıtım yazısı meraklarınızı gideriyor.

İşi Uzmanına Bırakın!

SEO, backlink ve tanıtım yazısı alanında hizmet veren Öncel Ajans ile bu konuda yaptığımız görüşmeler sonrasında, sektörde 7 yıldır hizmet verdikleri, bu alanda Türkiye'nin en büyük network ağına sahip olmaları nedeni ile internet sitelerini aramalarda öne çıkarmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer aldıklarını söylüyor. Üstelik çalışmaları sadece belirli sektörlere değil, tüm sektörleri kapsamasından dolayı, kurye, nakliyat, beyaz eşya, mobilya, tesisat, servis hizmeti veren firmalar, oyun siteleri, haber siteleri, bloglar ve binlerce farklı firmaya ve internet sitesine bu süreçte hizmet veren ajans, yaptığı çalışmalar ile firmaların çözüm ortağı oluyor. 

 

ETİKETLER
#seo