Dünya
30 Oca 2023 09:24 Son Güncelleme: 30 Oca 2023 09:57

Washington Post'tan PKK itirafı: "ABD askeri eğitiyor"

ABD’de yayımlanan gazetedeki bir makalede kullanılan fotoğraf kanlı terör örgütü PKK ile ABD arasındaki işbirliğini gözler önüne serdi. Fotoğrafın altında “ABD güçleri eylül ayında PKK’ya askeri eğitim veriyor” ifadesine yer verildi.

Beyaz Saray’a yakınlığı ile bilinen The Washington Post gazetesindeki makalede kullanılan fotoğrafın altında “ABD güçleri eylül ayında PKK’ya askeri eğitim veriyor” ifadesi yer aldı.

The Washington Post'ta köşe yazarı Joe Davidson imzalı makalede yer alan, "Tam entegrasyon yöntemine rağmen, özel operasyonlardaki kadınlar birçok engelle karşılaşıyor" başlıklı yazı için kullanılan bir fotoğrafın altındaki not, ABD'nin terör örgütü PKK'yı eğittiğini bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

Resmin altındaki notu fark eden, terörizm ve terörle mücadele konularında uzman Amerikalı siyasi analist Bruce Hoffman, Washington Post'un sayfasını sosyal medya hesabından paylaştı.

Hoffman, fotoğrafın altında yer alan notla ilgili, "Bugünkü Washington Post'un 2'inci sayfasına yer alan fotoğrafın altındaki başlığa bakın. ABD Özel Harekât Kuvvetleri, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından 1997'den beri yabancı terör örgütü olarak listelenen PKK'ya gerçekten askeri eğitim mi veriyor?" ifadelerini kullandı.