Dünya
18 Ara 2021 17:09 Son Güncelleme: 18 Ara 2021 17:10

Washington Post’tan dikkat çeken Erdoğan yorumu! ‘Sultan çıplak ama…’

The Washington Post gazetesindeki Türkiye analizinde Erdoğan’a dair çarpıcı ifadeler yer aldı.

The Washington Post gazetesinde, “Eleştirmenler ‘Türkiye’de sultan çıplak’ diyor, ama danışmanları ona söylemeyecek” başlığıyla çıkan bir makalede, kötüye giden ekonomiyle ilgili Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarının kendisine doğruları söyleyemediği yorumu yapıldı.

Anthony Failo tarafından kaleme alınan makalede Türk lirasının değer kaybı ve giderek artan yüksek enflasyon oranına dikkat çekilerek, uzmanların görüşlerinin tersine Erdoğan’ın kur krizinde faizleri düşürerek, adeta ateşin üzerine benzin attığı değerlendirmesinde bulunuldu.

"DÜŞÜK FAİZDE ISRAR EDİYOR"

Erdoğan’ın kendisini ekonomist olarak tanımladığı ve bu konuları iyi bildiği yolundaki görüşlerine de yer verilen yazıda, Erdoğan’ın vatandaşların “sabırlı” olmasını istediğini ve düşük faizin ihracatı ve istihdamı artırıp enflasyonu düşüreceği görüşünde ısrar ettiği aktarıldı.

"DANIŞMANLAR DOĞRULARI SÖYLEYEMİYOR"

Erdoğan’ın iktidarı boyunca hükümet içinde kendisini eleştirenleri görevden aldığı kaydedilen yazıda, eleştirmenlere göre Erdoğan’ın etrafındaki kişilerin kendisine doğruları söylemekte zorlandığı yorumu yapıldı. Yine eleştirmenlere göre, Erdoğan'ın etrafını "evet efendimciler" sardı.

Erdoğan’ın kendisini dinlemeyen üç Merkez Bankası başkanını görevden aldığı hatırlatılan yazıda, etrafında “‘Sultanın üzerinde elbise yok’ diyecek kimse kalmadı" yorumu yapıldı.

Makalede, Erdoğan’ın önemli ölçüde oy kaybı yaşadığı ve rakiplerinin oylarını artırdığı belirtilerek, dünyada ekonomik krizle birlikte iktidarını kaybeden otokratik liderlerden örnekler verildi.