Televizyon
03 Eki 2022 16:09 Son Güncelleme: 03 Eki 2022 16:22

Warner Bros.’tan ‘HBO Max’ açıklaması! Türkiye’de yayına başlayacak mı?

HBO Max'in Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) lisansı onaylandığı ve platformun yakında Türkiye'de yayına hayatına başlayacağı ileri sürülmüştü.

Tüm dünyada çevrimiçi yayın platformlarının yaygınlaşmasıyla birlikte birçok yayın platformu Türkiye’de faaliyetlerine başlamıştı.

HBO MAX’I BEKLEYENLERE KÖTÜ HABER

Geçtiğimiz hafta WarnerMedia’nın sahibi olduğu, Game Of Thrones, House of the Dragon ve Euphoria gibi büyük yapımların yayın haklarının söz sahibi platform HBO Max'ın, RTÜK lisansını aldığı ve Türkiye’de faaliyetlerine başlamaya hazırlandığı ileri sürülmüştü.

Ancak çıkan haberleri yalanlayan Warner Bros., HBO Max'i Türkiye’de yayına almak gibi bir planı olmadığını duyurdu.

“AVRUPA'DA KULLANIMA SUNULACAK”

Yapılan açıklamada, “Basında çıkan son haberlerin aksine, Warner Bros. Discovery olarak HBO Max'i Türkiye’de yayına almak gibi bir planımız yoktur. Daha önce de belirtildiği gibi, Warner Bros. Discovery, 2023 yılında HBO Max ve Discovery Plus servislerini birleştirme kararı aldı. Warner Bros. Discovery’nin sunacağı bu yeni hizmet, 2024'ten itibaren Avrupa'da kullanıma sunulacak ve ilk olarak HBO Max'in hali hazırda mevcut olduğu pazarlarda yayına başlayacaktır.” ifadeleri kullanıldı.