Gündem
31 Eki 2012 15:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:19

WALT DISNEY, LUCASFİLM'İ SATIN ALDI; YENİ STARWARS NE ZAMAN GELECEK?

Disney, Star Wars serisinin tüm haklarını elinde bulunduran Lucasfilm'i satın aldı.

Gerek filmleriyle, gerek sonraki yıllarda çizgi romanları, bilgisayar ve konsol oyunları, televizyon yapımları vb. alanlarda karşımıza çıkan muhteşem Star Wars evreninin yaratıcısı olarak bilinen George Lucas'ın sahip olduğu ve Star Wars'ın tüm haklarını elinde bulunduran Lucasfilm bugün itibariyle Disney'in eline geçti. Lucasfilm'i tam olarak 4.05 milyar dolar ödeyerek satın alan Disney böylelikle Lucasfilm'in elinde bulundurduğu tüm Star Wars haklarının da yeni sahibi olmuş oldu.
 
Sinema endüstrisinde yaşanılan bu büyük gelişme ile birlikte Disney bir de tüm sinemaseverleri sevindirecek bir açıklama yaptı. Disney, Star Wars Episode 7′nin 2015 yılı itibariyle vizyonda olacağını açıkladı. Şu an için herhangi bir oyuncu, senaryo, yönetmen bilgisi olmasa da bu haber sinemaseverleri mutlu etmeye yetti.
 
Ayrıca Disney'in CEO'su Bob Iger Star Wars evrenine ek olarak Episode 7'den sonra Episode 8 ve Episode 9 için de çalışmaları olduğunu söyledi. Amaçlarının her iki yada üç yılda bir yeni Star Wars filmi yayınlamayı amaçladıklarını belirtti.