Gündem
09 Nis 2013 12:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:07

WALT DISNEY BİR YILDIZINI KAYBETTİ!

Amerikalı aktris Annette Funicello, 70 yaşında hayata veda etti.

Walt Disney'de 13 yaşında "Mickey Fare Kulübü"nde rol alan, sonrasında çok sayıda filmde boy gösteren Funicello'nun, ölüm nedeni, MS hastalığının yol açtığı komplikasyonlar olarak açıklandı.
 
ABD'de 1955 -1959 yıllarında şarkı, hikaye ve dans gösterilerinin sergilendiği televizyon programı "Mickey Fare Kulübü"nün en popüler oyuncusu olan ve hayranlarından ayda 8 bin mektup alan Annette Funicello, Disney'in "Johnny Tremain", "The Shaggy Dog", "The Horsemasters", "Babes in Toyland", "The Misadventures of Merlin Jones" ve "The Monkey's Uncle" filmlerinde de rol almıştı.
 
1987'DE YÜRÜME ZORLUĞUYLA KARŞILAŞMIŞTI
 
Seslendirme de yapan Annette Funicello, 1960'larda ilki "Beach Party" olmak üzere American-International şirketinin bir dizi filminde Frankie Avalon ile başrolleri paylaşmıştı. Yıllar sonra 1987'de "Back to the Beach" filminde Avalon ile yeniden bir araya gelen Funicello, bu filmin çekimleri sırasında MS hastalığının ilk belirtisi olan yürüme zorluğunu farkına varmıştı.

Hayatı boyunca Walt Disney'e bağlılığını dile getiren ve "bana ikinci bir baba gibiydi" diyen Funicello, 1992 yılında MS hastası olduğunu açıklamıştı.
 
Annette Funicello, 1994 yılında bir Disney şarkısının ismi olan "A Dream Is a Wish Your Heart Makes" adlı otobiyografisinde yaşadığı zorlukları ve başarıları yazmıştı. Funicello'nun, temsilcisi Jack Gilardi ile 18 yıl süren evliliğinden 3 çocuğu bulunuyor.