Gündem
02 Nis 2014 20:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:03

Wall Street Journal'den bomba iddia! Emre Uslu kaçtı mı?

Seçimlerden önce Brüksel'e giden Taraf yazarı Emre Uslu'nun ortaya çıkan seçim tablosu sonrası Türkiye'ye dönmeyeceği iddia edildi.

Başbakan Erdoğan'ın seçim sonuçlarının netleşmesinden sonra yaptığı açıklamada Gülen Cemaati'ne savaş ilan ederken gözlerin çevrildiği yurtdışındaki isimlerdenTaraf gazetesi yazarı Emre Uslu'nun Türkiye'ye geri dönmeyeceği iddia edildi.Wall Street Journal'ın haberine göre Uslu seçimlerden önce gittiği Belçika'da kalmaya devam edecek.
ERDOĞAN "KAÇANLAR KAÇTI" DEMİŞTİ
Başbakan'ın cemaate dönük ağır suçlamalarda bulunurken "kaçanlar kaçtı kalanlar da kaçmaya çalışacak" demişti. Erdoğan Ali Fuat Yılmazer,  Önder Aytaç ve Emre Uslu için yurtdışına çıkış yasağı için girişimde bulunurken ilk bombayı Emre Uslu patlattı.Wall Street Journal Türkiye'nin haberine göre Erdoğan'ı şiddetli bir şekilde eleştiren köşe yazarı Emre Uslu salı günü yaptığı açıklamada Pazar günkü seçimler öncesinde gittiği Brüksel'de kalmaya devam edeceğini söyledi.
SURİYE SES KAYDI İÇİN SUÇLANMAKTAN KORKUYOR
Zaman ve Taraf'ta yazıları çıkan Uslu, hükümetin kendisini Türk yetkililerin Suriye'ye yönelik askeri müdahaleyi değerlendirdiği görüşmenin ses kayıtlarını sızdırmakla suçlamasından korktuğunu söyledi. Uslu verdiği röportajda, "Belli grupları hedefleyecek siyasi bir kampanya başlatmaya çalışıyorlar. Bu yalnızca bir başlangıç" dedi.