Gündem
23 Ara 2010 13:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:54

WALL STREET JOURNAL'DEN BALYOZ DÜZELTMESİ!

ABD'nin bir numaralı numaralı gazetesi Wall Street Journal, Balyoz Davası'nın ilk duruşmasıyla ilgili haberinde düzeltme yaptı.

ABD'nin bir numaralı numaralı gazetesi Wall Street Journal, "delillerin ne zaman hazırlandığı belli değil" diye yorumladığı Balyoz Davası'nın ilk duruşmasıyla ilgili haberinde düzeltme yaptı.
Wall Street Journal, Balyoz Davası'nın ilk duruşmasıyla ilgili haberinde ünlü gazeteci Gareth Jenkins'in "Çetin Doğan başkaldırı nedeniyle ordudan çıkarılmış olabilir" yorumunda bulunduğunu yazmıştı. Şaşkınlık yaratan ifadeler üzerine gazeteye gelen tepkilerden sonra WSJ bir düzeltme yayınladı. Gazete açıklamasında, "Cuma günü 200 Türk askeri personelinin yargılandığı "Balyoz' davasına ilişkin dünya haberleri bölümümüzdeki makalede, askeri alanda bir uzman olan Gareth Jenkins'in ordunun, kliğin lideri olduğu öne sürülen General Çetin Doğan'ı ordudan ihraç edilmiş olabileceği sözleri alıntılanmıştır. Sayın Jenkins varsayımsal olarak konuşmuştur ve bu yargıda bulunmak için yeterli bilgiye sahip değildir" dedi.

Daha önce 1. Ordu plan semineri sırasında askeri yöntemlerin ihlal edildiğine ilişkin iddialar, bir askeri komisyon tarafından ayrıntılı biçimde incelenmiş ve reddedilmişti.

-"UYDURMA BELGEYLE KAZANILAN ACI MÜCADELE"-

Wall Street Journal gazetesi Balyoz davasıyla ilgili değerlendirmesinde oldukça eleştirel bir yorum getirmişti. Gazete "Darbe komplosu suçlamaları, Silahlı Kuvvetler ile Hükümet arasındaki mücadeleyi ortaya koyuyor" başlığı ile yayınlanan haberde "Komplonun olup olmadığı belli değil. İddia edilen darbeye ilişkin belgelerdeki çelişkiler, gerçekten iddia edildiği gibi 2000'de veya 2008'den sonra yazılıp yazılmadığına ilişkin kuşku yaratıyor ki bu durumda uydurulduğunu gösterir. Ancak dava, iktidardaki AKP ile eski laik düzendeki kararlı muhalifleri arasında var olan ve hükümetin kazanmakta olduğu, acı mücadeleyi gözler önüne seriyor" görüşünü ortaya koymuştu. Haberde Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın iktidardan yakınan sözlerine de yer vermişti.