Gündem
25 Tem 2015 11:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:45

VPN'siz girilemiyor! Twitter ve Facebook yine mi kapatıldı?

Aralarında Twitter, Facebook ve Google'ın da bulunduğu birçok siteye girmek isteyen kullanıcılar aşırı yavaşlama olduğu geri bildiriminde bulundular.

Facebook ve Twitter'a saatlerdir erişimde sıkıntılar yaşanıyor. İki platforma da uygulama veya internet sitesi üzerinden girmeye çalışan kullanıcılar haber akışlarına ulaşamıyor.

Facebook ve Twitter üzerinde mahkeme tarafından alınan bir yasaklama kararı şu an için bulunmuyor. Ancak siteye erişim hızı oldukça düşük durumda. Benzer şekilde Google ve YouTube'a giren bazı kullanıcılar da yavaşlama problemiyle karşılaştığını sosyal medya hesapları üzerinden dile getiriyor.

Türk Hava Kuvvetleri’nin Kuzey Irak'taki PKK mevzilerine düzenlediği operasyon sonrasında Twitter ve Facebook'a erişimin yavaşlaması ise dikkat çeken bir nokta...

İki platforma da VPN servisleriyle erişim hızlıca sağlanabiliyor.

'HERHANGİ BİR ERİŞİM YASAĞI YOK'

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan Hürriyet'e yapılan açıklamada herhangi bir erişim yasağı veya interneti yavaşlatma gibi bir durumun söz konusu olmadığı belirtildi.

'FİLTRE UYGULANIYOR OLABİLİR'

Bilişim Hukuku Av. Mehmet Ali Köksal, konuyla ilgili Hürriyet'e yaptığı açıklamada yapılan operasyonlar nedeniyle Facebook ve Twitter üzerinde filtre uygulanmasının söz konusu olabileceğini belirtti. Örgütün haberleşmesini takip etmek adına sunucu ile istemci arasına girilmesi noktasında internet trafiğinin denetlenmesi ihtimalinden bahseden Köksal, yavaşlığın bu nedenle meydana gelmiş olabileceğini kaydetti.