Gündem
07 Tem 2010 08:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:26

VOLKAN KONAK'I ŞİKAYET EDEN GAZETECİ KİM?

"Uzun yıllar medyada çalışmış bir kişi olarak Volkan Konak'ı şikayet etmekten hiç gocunmadım!"

Evet Volkan Konak’ı şikâyet edenlerdenim

UZUN yıllar medyada çalışmış bir meslektaşınız, şimdi bir iletişimci ve yazın ses teröründen etkilenen bir vatandaş olarak gazetelerde sözbirliği ile yayınlanan haberler üzerine yazmak istedim.

Ben Beylerbeyi’nde oturuyorum. Her yıl ağır bir ses tacizi ile karşılaşıyoruz. 4-5 yıl önce her gece evimde Serdar Ortaç dinlemekten fenalık gelmişti. Hem de sabaha karşı 3’te olduğunu düşünün... En sevdiğim Sezen Aksu’nun bile sesinin evimde uyumaya çalışırken yankılanması nedir bilir misiniz? Bu hafta sonu Volkan Konak’ı şikâyet edenlerden biriydim. Saat 00.40’ta, ertesi günü sabah 07.30’da uyanacak birisinin hakkını kim koruyacak?

10 yıl yurtdışında yaşadım. Saat 22.00’den itibaren ses kısıntısı vardır. Konser ve diskolar ya kapalı salonlara taşınır ya da yeraltında desibel sınırı olmayan mekânlara... İsteyenler orada da dinleyebilir. Dünyanın hiçbir yerinde şehir merkezinde, suyun kıyısında, bir metropolde böyle bir örnek bulamazsınız. Bunun turizmle falan da ilgisi yok. Yani herkesin özgürlüğünün sınırı, başkasının özgürlüğünün başladığı yere kadardır.
Bir de mağdurdan bir ses duyun istedim.

Gülay Tuncer KALYONCU / GAZETECİ