Medya
29 Nis 2020 12:16 Son Güncelleme: 29 Nis 2020 12:30

Virüs TV sektörünü tuş etti! Vatandaş video göndermese ne yapacaklar?

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ virüs sonrası televizyon kanallarındaki son durumu değerlendirdi.

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ virüsün televizyon sektörünü de fena vurduğunu ve bu süreçte sektörün önünde iki önemli yol olduğunu belirtti. Bu yolların eskileri yeniden görücüye çıkarmak ve 'vatandaşın yolladıklarına' bel bağlamak olduğunu söyleyen Aytuğ, "Vatandaş video göndermese ne yapacaklar?" diye sordu.

İşte Aytuğ'un bugünkü yazısından "Vatandaş video göndermese ne yapacaklar?" başlıklı o bölüm:

Kim derdi ki bir görünmez virüs çıkıp, koca televizyon sektörünü tuş edecek diye?.. Birkaçı dışında dizi çekilemiyor. Gündüze damga vuran reality şov programları, magazin masaları zorunlu tatilde. Yarışmalar sessiz, soluksuz.
Televizyon sektörünün önünde şimdi sadece iki yol kaldı. Ya iflas eden bakkalın eski defterlere sarıldığı gibi arşivlerine saldırıp, eskileri yeniden görücüye çıkarmak ya da 'vatandaşın yolladıklarına' bel bağlamak. Bu ikincisi önemli. Çünkü vatandaş bir anda televizyonların en değerli 'içerik sağlayıcısı' haline geldi. 23 Nisan yayınlarını miniklerin evde çekip gönderdikleri şahane videolar kurtardı mesela. Haber bültenlerini ise uzun süredir vatandaşların muhabirlik ve kameramanlık becerilerini sergiledikleri Whatsapp haber hatları sırtlıyor. Bülten sonlarına eklenen 'Dünyadan ilginç haberler' neredeyse tamamen insanların amatör kameraları ile tespit ettikleri görüntülerden oluşuyor. Gündüz kuşağının yeni programları izleyici videolarına bel bağlamış durumda. Geçenlerde bir pet firmasının reklamına rastladım.
Evdeki genç kızlardan birbirleriyle dedikodu yaptıkları video konferans kayıtlarını göndermeleri isteniyordu... Eskiden televizyon, hayatın evlerimize açılan penceresiydi. Şimdilerde evlerimiz, boğulmakta olan televizyonun soluklanacağı pencereler haline geldi.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız