Gündem
09 Ağu 2014 08:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:33

Villası ve jeep'i soyuldu; Zaman eski yazarına hırsız şoku!

Rota Yayınları Yönetim Kurulu Başkanı ve Zaman yazarı Günseli Özen Ocakoğlu'nun villası soyuldu.

Hadımköy’de, Alkent 2000’deki villalarında yaşayan Zaman Gazetesi eski yazarı, Marketing Türkiye Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Rota Yayınları Yönetim Kurulu Başkanı Günseli Özen Ocakoğlu (55), eşiyle 4 günlük tatilden döndüğü 20 Temmuz akşamı bahçe kapılarının kırılmış, villanın kapısını ardına kadar açık buldu. Çiftin villanın önünde bıraktıkları cipleri de yoktu. Evin içi çamurlu ayak izi doluydu ve darmadağındı. Polise haber verildi.
 
SOYGUN TİMİ GELMİŞ
Komşu villaların güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu, hırsızların 4-5 kişi kadar olduğu, iki gece önce saat 21.00’de girdikleri evden çıkardıkları kasayı, evin önünde duran cipe yükleyerek saat 23.15’te ayrıldıkları görüldü. Hırsızlar, içinde yaklaşık 800 bin TL nakit ve değerli eşya bulunan kasayı, evin önünde duran aileye ait cipe yükleyerek kayıplara karıştı. Cip 3 gün sonra Altınşehir’de terk edilmiş halde bulunsa da, hırsızların sonraki gece kendileri villadayken 2’nci kez geldiklerini öğrenen çift derhal evden taşındı.
 
1 YILDA 22 SOYGUN
“Güvenlik zafiyeti var” diyerek evinden taşınan Ocakoğlu, site yönetimine ve güvenlik şirketine dava açacağını söyledi. Ocakoğlu, Alkent 2000’de geçen aylarda 15 günde 9, son bir yıl içinde de toplam 22 soygun olduğunu öğrendiklerini söyleyerek, yönetimin bunu site sakinlerinden sakladığını iddia etti. Alkent 2000 Çamlıca Site Yönetimi ise, hırsızlık olayında hiçbir sorumluluklarının olmadığını öne sürdü. Site yönetimi, “Hırsızlıklara karşı alınabilecek en basit ve temel önlem, tüm site sakinlerinin mevcut alarmlarını kullanmaları ve bu konuda daha bilinçli olmalarıdır” dedi.