Gündem
24 Nis 2021 16:25 Son Güncelleme: 24 Nis 2021 16:27

VeBitcoin CEO'sunun Sabah röportajı ortaya çıktı! 'Başarılı bir teknoloji firması'

Gözaltına alınan VeBitcoin CEO’su İlker Baş’ın, Sabah gazetesinde röportajı ortaya çıktı

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hesaplarına bloke konulan ve yöneticileri hakkında inceleme başlatılan VeBitcoin CEO’su İlker Baş’ın, Sabah gazetesinde röportajı ortaya çıktı. Haberde, VeBitcoin için "yeniliklerini her gün artıran, başarılı bir teknoloji firması" ifadeleri kullanılıyor.

MASAK Başkanlığı tarafından hesaplarına bloke konulan yerli kripto para borsası VeBitcoin'in CEO'su İlker Baş gözaltına alındı.

Baş'ın daha önce Sabah gazetesinde yayımlanan bir röportajı ortaya çıktı. Sabah gazetesinde, MASAK tarafından hesaplarına bloke konulan VeBitcoin sitesi hakkında "yeniliklerini her gün artıran başarılı bir teknoloji firması" ifadeleri kullanılıyor. Ayrıca haberde, VeBitcoin'in "Türkiye'deki önemli bir açığı ve endişeyi ortadan kaldırdığı" belirtiliyor. Öte yandan VeBitcoin'in dijital para borsacılığına yönelik güvenli ve verimli ortam sağladığı öne sürülürken, "Firmanın, şu anki kullanıcılarına sunduğu kolay ve pratik alım satım avantajları kaliteli ve oldukça işlevsel" ifadesi kullanılıyor. 

Thodex'in kurucusunun işlemleri durdurarak, piyasadan topladığı 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığı iddiasının ardından ardından VeBitcoin şirketi "finansal olarak zor durumda olduğu" açıklamasını yaparak  faaliyetlerini durdurma kararı aldıklarını açıklamıştı. Bunun üzerine Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı tarafından VeBitcoin'in hesaplarına bloke konuldu ve şirket yöneticileri hakkında inceleme başlatıldı. VeBitcoin CEO'su İlker Baş dün akşam saatlerinde polis tarafından gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.