Gündem
24 Nis 2021 19:40 Son Güncelleme: 24 Nis 2021 20:26

Vebitcoin CEO'sundan tepki çeken paylaşım: Panik yok

Vebitcoin'e yönelik başlatılan operasyonda çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Öte yandan gözaltına alınan şirketin CEO’sundan açıklama geldi.

Muğla merkezli kripto para işlem platformu Vebitcoin'in faaliyetlerini durdurduğunu açıklamasından sonra şirketin CEO'su İlker B. dün akşam gözaltına alındı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, kripto para platformu Vebitcoin'in Türkiye'deki finansal kuruluşlardaki hesaplarını bloke etti. Bu sabah ise şirketin 3 çalışanının daha gözaltına alındığı açıklandı.

KARADAĞ VATANDAŞLIĞI ALMIŞ

Şirketin CEO'su İlker B.'nin 2 yıl önce Karadağ'dan vatandaşlık aldığı öğrenildi. 'Baron' lakabıyla tanınan İlker B. ile diğer 3 kişinin emniyetteki ifadeleri sürüyor.

'PANİK YOK' TWEET'İ

Şirketin CEO'su İlker B.'nin Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgusu sürüyor. İlker B.'nin gözaltı işlemleri sürürken, dün saat 21.43’te kendi ismiyle atılan twette, "İnsanlarımızın herhangi bir şekilde rahat etmeyi istemiyorlar. Türkiye'nin kripto dünyasında kayda değer bir pazar derinliğini yakaladığını görünce, ABD başkanı Biden, hemen sermaye geliri vergisi çıkardı. Sakin olun her şey yolunda, PANİK YOK!!#kriptoparalar #vebitcoin #Thodex” ifadeleri kullanıldı.

Bu paylaşım üzerine bazı müşteriler, "Sistemi kapatmak müşterinin özgürlüğünü kısıtlamak, niye o zaman", "Batmadıysa böyle bir şeye niye gerek duydunuz?” diye tepkilerini dile getirdi.