Televizyon
27 Ağu 2016 10:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:30

Ve resmen satıldı! Digitürk'ün yeni sahipleri belli oldu!

Katarlı Bein Media Group, Digiturk'ün resmen satın alma sürecinin tamamlandığını duyurdu.

Bein Media Group, bugün, Çukurova Grubu ile Providence Equity Partners tarafından kontrol edilen fonlara ait olan ve Digiturk markası altında faaliyet gösteren Türk dijital platform grubunun holding şirketi DP Acquisitions B.V.’yi satın alma sürecinin tamamlandığını duyurdu.

Habertürk'ün haberine göre, Bein Media Group’un Başkanı ve CEO’su Nasser Al-Khelaïfi satın alma işlemine ilişkin olarak aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Grubumuzun tarihindeki en büyük anlaşma olan bu satın alma, küresel genişleme sürecimizde önemli bir kilometre taşı. Ayrıca bu satın alma, yüksek büyüme potansiyeli olan ve gelişmiş piyasalarda en yüksek kaliteli yayın deneyimi sağlamaya ilişkin kararlılığımızın da bir ifadesidir. Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi ile olan komşuluğu ve Avrupa ile Asya’daki bizim için önemli piyasalara olan yakınlığı da göz önüne alındığında, Türkiye pazarına girişimiz, beIN MEDIA GROUP açısından çok önemli bir adımdır. Digiturk, hızla büyüyen Türkiye piyasasında bizi lider konumuna getiriyor ve önümüzdeki yıllar için çok önemli iş fırsatlarını yakalama şansı sunuyor. Digiturk platformunu güçlendirmeyi ve Türkiye’nin dijital yayıncılık ve spor alanındaki heyecan verici dinamiklerini küresel deneyimimiz ile daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz.”