Röportaj
08 Haz 2017 09:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:44

Ve olay adam Arda Turan konuştu: Terim sözünü tutmadı!..

Gazeteci Bilal Meşe'ye saldıran ve sonrasında milli takımı bırakan Arda Turan, yaşananlarla ilgili konuştu.

Milli Takım uçağında gazeteci Bilal Meşe'ye saldıran ve hakaret eden, ardından da milli takımı bıraktığını açıklayan Arda Turan, Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Mehmet Arslan'a konuştu.

Euro 2016'da yaşananların kısaca hatırlatıldığı haberde, Emre Belözoğlu'nun araya girmesiyle sağlanan Fatih Terim-Arda barışının ön şartlı olduğu belirtildi.

Bu şart, haberde şöyle aktarıldı:

Arda, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda medyada yer alan haberlerin Terim'in danışmanı Bülent Bayraktar ve Medya Departman Sorumlusu Hande Sümertaş tarafından sızdırıldığına ikna edilmiş ve şartı da bu iki ismin görevlerine son verilmesiymiş.

Mehmet Arslan, "Ve uçaktaki Bilal Meşe'ye saldırının can alıcı bölümünü dinliyorum" dedikten sonra şunları yazdı:

Arda, Bayraktar ve Sümertaş'ı Makedonya maçı sonrası uçağa binerken görüyor. Yanında gazeteci ağabeyimiz Bilal Meşe var. Bu üçlünün birlikte hareket ettiğini ve kahkaha attığını görüyor. "Dayanamadım" dediği nokta burası. Bundan sonra karar veriyor o hareketi yapmaya.

Mehmet Arslan yazısına şöyle devam etti:

Arda, Bayraktar ve Sümertaş'ın gönderileceği sözünün kim tarafından verildiğini söylemedi. Ama adresin Fatih Terim olduğu çok açık...

Ve Arda'nın ağzından:

"Benimki onurlu, karşı tarafınki onursuz bir hata. Kimsenin arkasından konuşmadım, yüzüne bağırdım. Başkan Yıldırım Demirören'e telefonda 'Öfkeliydim. Size karşı bilinçli olarak küfür etmedim' dedim. Orada bana 'Sen çık özür dile, biz hallederiz' dediler. Ama böyle davranmaktansa gitmeyi tercih ettim.

Ben herkesin yüzüne açık konuştum. Keşke bir kişi bile olsa bana bunu yapabilseydi. Bu çok daha onurlu bir davranış olurdu.

Kim kimden para istemiş abi. Ben kimseden prim istemedim. Kimse ile prim pazarlığı yapmadım."

Arslan, Arda'nın, "Neden 1 yıl sonra. Ve maden haberi o iki kişi sızdırdı, neden onlarla konuşacağına Bilal Meşe'yi hedef aldın" sorusuna verdiği yanıtı şöyle aktardı:

Fransa 2016'nın son maçı 2-0 kazandığımız Çek Cumhuriyeti maçına dönüyor Arda. Orada söylediği "Bunun hesabını soracağım" sözlerini hatırlatıyor.

İsimlerini saydığı gazetecilerden herhangi biriyle karşılaşması halinde bunu yapacağını ve sonunda yaptığını söylüyor. Bülent Bayraktar ve Hande Sümertaş konusunda kendisinin muhatabının Fatih Terim olduğunu ve bu konuyu onunla hallettiğini söylüyor.

Arda kimseden özür dilememiş. Demirören'e "O anda çok öfkeliydim. Bilinçli olarak size küfür etmedim" demiş. Fatih Terim'den de özür dilemediğini söylüyor. Hatta "Bizi medyanın önüne attınız" diyerek sitem etmiş.

Arda, milli takımı bıraktığını açıkladığı basın toplantısıyla ilgili, "Özür dileyecekti, medyanın tepkisi sonrası bıraktığını açıkladı" iddialarını da kesin dille yalanladı..

"Sen çık özür dile. Biz sorunu hallederiz" demişler. Böyle davranmaktansa gitmeyi tercih ettiğini
söylüyor. Kendisinin bu tavrı üzerine Terim "Bu şartlar altında seni göndermemiz lazım" demiş.