Gündem
23 Eyl 2014 09:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:44

Ve IŞİD'e büyük operasyon başladı!

ABD ve koalisyon güçleri, Suriye'de IŞİD'in hakim olduğu bölgelere hava saldırısı düzenledi.

ABD ve koalisyon güçleri Suriye’de IŞİD’in hakim olduğu bölgelere hava saldırısı düzenledi. Hava saldırısına ABD ile bazı Arap ülkelerinin katıldığı bildirildi.

ABD, koalisyon güçlerinin de desteği ile ilk kez Suriye’de IŞİD’e yönelik hava saldırısı gerçekleştirdi. ABD hava saldırısına, savaş jetlerinin yanında Predator ve Reaper modeli insansız hava araçları ile katıldı.

ARAP ÜLKELERİ DE KATILDI

Hava operasyonuna ABD’nin dışında sadece bazı Arap ülkelerinin katıldığı ifade edildi. Bu Arap ülkelerin Bahreyn, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün olduğu ifade edildi.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Pentagon Sözcüsü John Kirby, "ABD ordusu ve partner ülkelerin güçlerinin, avcı ve bombardıman uçakları ve Tomahawk kara saldırı füzelerini kullanarak, Suriye'deki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) teröristlerine karşı askeri eylemde bulunduğunu teyit edebilirim." dedi.

Operasyon şu anda devam ettiği için konuyla ilgili daha fazla detay veremeyeceğini belirten Kirby, "Bu hava saldırılarının kararı, Başkomutan'ın yetkisi altında ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı komutanınca bugünün erken saatlerinde verildi. Konuyla ilgili daha sonra daha fazla detay vereceğiz" diye konuştu.