Gündem
01 Haz 2012 15:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:43

VATAN'IN MANŞETİ AKŞAM MUHABİRİNİ ÇİLEDEN ÇIKARTTI; ''BU AYIBIN HİÇBİR GEREKÇESİ YOK!''(MEDYARADAR/ÖZEL)

Akşam gazetesinde dün yayımlanan kürtüj röportajının bugün Vatan'da imzasız bir şekilde manşette olması muhabiri isyan ettirdi.

Akşam muhabiri Ebru Toktar Çekiç, dün kendi imzasıyla Akşam gazetesinde yayımlanan kürtaj röportajının bugün Vatan gazetesinde imzasız bir şekilde manşette olmasına isyan etti.

İşte Ebru Toktar Çekiç’in Medyaradar’a yolladığı açıklaması:

Vatan Gazetesi, maalesef, dün TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün ile yaptığım "Tecavüz bebeği bile doğmalı" röportajımı sorusu, cevabı ve kutusu dahil her şeyi aynen manşet yapmış, ama kaynak göstermemiştir.

Röportaj, Vatan Gazetesi tarafından yapılmış gibi yayınlanmıştır. Haberin yüzde 100’ü bana aittir. Vatan, yaptığımız uyarıya karşın haberi, kaynak göstermeksizin internet sitesinde yayımlayarak ayıbını sürdürmektedir.

Dün gazetemizde çıkan haber ile bugün Vatan’ın manşetinde çıkan haber karşılaştırıldığında yüzde 100’ünün şahsıma ait olduğu görülecektir.

Vatan haberinin hiçbir yerinde şahsımı, AKŞAM’ı kaynak göstermemiş, adeta intihal yapmıştır. Bu ayıbın da hiçbir gerekçesi, makul dayanağı yoktur.

Bilim adamlarına yönelik intihal suçlamalarına geniş şekilde yer veren Vatan’ın etik ilkeleri hiçe sayarak, şahsıma ait röportajı soruları bile değiştirmeden aynen yayınlaması basın ahlak ilkelerini ayaklar altına almaktadır.


Yasal yollardan hakkımı arayacağım gibi basında bir daha bu tür ihlallerin olmaması için gereken mücadeleyi sonuna kadar gerçekleştireceğim.

İşte Ebru Toktar Çekiç’in Akşam’daki haberi



İşte Vatan’ın bugünkü manşeti:





MEDYARADAR/ÖZEL