Vatandaşın ekonomik duruma bakışı nasıl? Seçimin kaderini belirleyecek anket yayınlandı!

Vatandaşın ekonomik durumunu gözler önüne seren seçimin kaderini belirleyecek anket yayınlandı. Anketteki dikkat çekici sonuçlar partilere yeniden hesap yaptıracak.

Vatandaşın ekonomik duruma bakışı nasıl? Seçimin kaderini belirleyecek anket yayınlandı! - Sayfa 1

Korona süreciyle başlayan ekonomik olumsuzluklar ile birlikte işsizliğin artması, Türk lirasının değer kaybı ile ekonomik zorluk yaşayan vatandaşın belini büktü. NG Araştırma'nın  benderimki.com üzerinden gerçekleştirdiği  'Vatandaşın Ekonomik Duruma Bakışı' konulu ankette vatandaşın ekonomi altında nasıl ezildiğini anlatan anket yayınlandı.

112
Vatandaşın ekonomik duruma bakışı nasıl? Seçimin kaderini belirleyecek anket yayınlandı! - Sayfa 2

1 – 15 Aralık 2021 tarihleri arasında Türkiye genelinde 18 yaş üzeri, farklı sosyo-ekonomik gruplardan 2045 kişinin katılımı ile gerçekleşen ankete göre;

212
Vatandaşın ekonomik duruma bakışı nasıl? Seçimin kaderini belirleyecek anket yayınlandı! - Sayfa 3

ALIM GÜCÜMÜZ NASIL DEĞİŞTİ?

Ülkemizdeki işsizlik oranlarındaki, döviz kurundaki, ürün ve hizmet fiyatlarındaki değişimler, üretim – tüketim dengesizliği ve pandemiyle gelen ekonomik zorluklar alım gücümüzü nasıl etkiledi?

Yaptığımız araştırmada vatandaşa 2021 yılındaki alım gücünün nasıl değiştiğini sorduk. Katılımcıların %82’si alım gücünün düştüğünü belirtirken, %12’si değişmediğini belirtti. Alım gücünün arttığını belirtenlerin oranı ise yalnızca %6.2020 yılının Eylül ayında yaptığımız Ekonomi konulu araştırmamızın sonuçları ile karşılaştırdığımızda, ilginç sonuçlar ortaya çıkıyor. 2020 yılında katılımcıların %38’i alım gücünün azaldığını belirtirken, bu oran 1 sene sonra %82’ye ulaştı.

312
Vatandaşın ekonomik duruma bakışı nasıl? Seçimin kaderini belirleyecek anket yayınlandı! - Sayfa 4

EKONOMİK DURUMUNDAN MUTLU MUSUN?

Tüketim toplumu haline geldiğimiz günümüzde bütçeni yönetmek çok önemli hale geldi. Piyasada artan rekabet ortamı halka önemli oranda yansıyor ve sunulan fırsatlar, kampanyalar karşısında harcamamızı kontrol altına almak çok daha zorlaşabiliyor. Peki harcamalarımız, gelirlerimizle örtüşüyor mu? Ekonomik durumumuz ne halde? Katılımcılarımızın %78’i ekonomik durumundan mutsuz olduğunu belirtirken, %18’i ise ne mutlu ne de mutsuz olduğunu belirtti. Ekonomik durumundan dolayı mutlu olanların oranı ise yalnızca %4.2020 yılında yaptığımız araştırma sonuçlarında ekonomik durumundan mutsuz olan kişi sayısı %50 iken, 1 sene sonrasında bu oran %78’e ulaştı.Araştırmamızda verilen cevapları detaylı analiz ettiğimizde ilginç bir sonuca ulaşıyoruz. Katılımcıların %60’ı hem şu an ekonomik durumundan mutsuz hem de ilerleyen yıllarda Türkiye ekonomisinin daha kötü olacağını düşünüyor.

412