Gündem
04 Nis 2011 23:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:12

VATAN'DAN OGÜN SAMAST'IN O İDDİASINA YANIT GELDİ: HANGİ VATAN?

Vatan Gazetesi, Ogün Samast'ın iddialarına tepki gösterdi....

Hrant Dink cinayeti davasında yargılanan sanık Ogün Samast, bugünkü duruşmada ’Dink’i vatan haini diye hedef gösteren yayınların etkisinde kaldığını’ öne sürüp, kendisinin suçsuz olduğunu idida etti.

Samast, elindeki mektubu duruşmada okudu ve bu tür yayınları yapan gazetelere örnek verirken Vatan Gazetesi’nin de adını saydı.

Vatan Gazetesi ise Samast’a böyle cevap verdi:

VATAN, 2004’te hiçbir şekilde böyle bir yayın yapmamış, sağduyulu yayın çizgisinin dışına çıkmamıştı. Ancak cinayet sanığı Samast, bir isim karışıklığı nedeniyle bu ifadeyi kullanınca mahkeme tutanaklarına yanlışlıkla gazetimizin adı yansıdı.

Samast’ın atıf yapmaya çalıştığı gazete, aslında, isminde Vatan sözcügü geçen bir başka yayın organıydı. VATAN değil, ’Önce Vatan’ adıyla yayın yapan bu gazetenin, bu konularda sert yayınlar yaptığı meslek kamuoyunda yakından biliniyor. Bu konudaki hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla, bu isim karışıklığını kamuoyuna duyururuz.

O gazete böyle yazmıştı

VATAN gazetesi muhabiri Kemal Göktaş’ın ’Hrant Dink Cinayeti: Medya, Yargı,Devlet’ başlıklı kitabında "ÖNCE VATAN" gazetesinin Dink’le ilgili yayınlarından örnekler verilmişti: "AGOS sütunlarında Türklüğe aleni hakaretleri pervasızca kusan Hrant Dink,(...) kimden cesaret alarak küstahlaştığı meçhul bir diklenme ile 13 Şubat 2004 tarihli AGOS’ta hırlamıştır..."