Polemik & Kulis
16 Kas 2012 17:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:23

VATAN YÖNETİCİSİ MEDYARADAR'A KONUŞTU; ANKARA TEMSİLCİSİ NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

Medya dünyası bugün Vatan Gazetesi'nin Ankara Bürosu'nda yaşanan depremle sarsıldı.

Bugünün medyadaki en sansasyonel gelişmesi kuşkusuz Vatan Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi Bilal Çetin’in ve eşi Ankara Haber Müdürü Semra Çetin’in görevden alınması, temsilciliğe aynı gazetenin yazarlarından ve Yıldırım Demirören’in sağ kolu olarak bilinen Murat Çelik’in getirilmesiydi….
Peki; ne oldu da Vatan,  kuruluşundan bu yana Ankara’nın yükünü sırtlanan, ayrıca Ankara gazeteciliğinin duayen isimleri arasında sayılan bu ikiliyle yollarını ayırma kararı aldı?
Kimileri her zaman olduğu gibi bu operasyonu “iktidar baskısı”na bağlamaya çalışsa da işin gerçeği böyle değil…
Vatan’ın üst kademesinde görev alan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir kaynağımızın Medyaradar’a yaptığı açıklamaya göre, gazete yönetimi uzunca bir süredir Ankara bürosunun performansını yeterli bulmuyordu. Özellikle etkin özel haber sayının azlığı, İstanbul’daki gazete merkeziyle Ankara bürosu arasında neredeyse her gün irili ufaklı çatışmalara neden oluyordu.
Semra-Bilal Çetin çifti de bu eleştirileri muhabir kadrosunun bir süre önce daraltılmasına ve yeni muhabir alınmamasına bağlıyordu. Kaynağımız bu noktada kesin konuşuyor ve aynen şunları söylüyor:
“Bilal Çetin zaten daha gazetenin Demirören-Karacan ortaklığına geçtiği gün istifasını vermişti. Gazeteciliği bırakmak, Bodrum’a yerleşmek istiyordu. Kendisi daha sonra özellikle Yıldırım Demirören tarafından ikna edildi ve görevine döndü ama Vatan’ın Ankara Bürosu’nun eski performansından eser kalmadı. Bütün gazeteler neredeyse haftada iki-üç gün Ankara bürolarının özel haberlerini girerken, Vatan’ın aylarca Ankara’dan manşet almadan yayınlandığı oldu. Biz arkadaşlarımıza elimizden gelen anlayışı gösterdik ama sonuçta gazete çıkarıyoruz. Bu karar, her iki tarafın da hayrına oldu. Murat Çelik de Ankara gazeteciliğinin etkili ve bilinen isimlerinden… Mevcut kadroyla yola devam etmek istiyor ama kilit görevlere birlikte çalışmak istediği arkadaşları getirmesi de son derece doğal. Bizim tek isteğimiz Ankara büromuzun daha faal olması ve daha fazla özel haber geçmesi…”
İşte; böyle…
Bakalım bu operasyon, Vatan yönetiminin istediği ve beklediği “haber akışını” sağlamaya yetecek mi?

MEDYARADAR/ÖZEL