Polemik & Kulis
09 Şub 2015 10:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:02

Vatan yazarı istifa etti! Hangi partiden milletvekili adayı olacak?

Vatan yazarı Hüseyin Yayman, 7 Haziran genel seçimlerinde milletvekili olmak için akademik görevinden istifa etti.

Vatan Gazetesi yazarı ve CNN Türk televizyonu danışmanı ve Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü öğretim üyesi Hüseyin Yayman, 7 Haziran genel seçimlerinde milletvekili olmak için akademik görevinden istifa etti.

Yayman, "Milletimizin refahı, demokrasimizin standardının yükseltilmesi ve Yeni Türkiye projesine katkı sunmak amacıyla AK Partiden siyasete giriyorum." cümleleri ile başlayan istifa mektubunda "Büyük Türkiye hayalini gerçek kılmak ve 21. Yüzyılın Türkiye'nin asrı olması için aziz milletimizin emrindeyiz. Bu sebeple mensubu olmaktan gurur duyduğum Gazi Üniversitesi öğretim üyeliği görevimden ayrılıyorum... 2015 seçimleri ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olsun..." diyerek AK Parti saflarında siyaset yapma kararını duyudu.

HÜSEYİN YAYMAN KİMDİR?

Vatan Gazetesi yazarı ve CNN Türk televizyonu danışmanı Hüseyin Yayman, 1969 Yılında Hatay Kırıkhan'da doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Hatay Kırıkhan'da tamamlayan Yayman, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde 'Türkiye'nin İdari Reform Tarihi' isimli doktora teziyle kamu yönetimi ve siyaset bilimi doktoru ünvanını aldı.

Türk siyasal hayatı alanında akademik kariyer yapan Doç. Dr. Hüseyin Yayman Gazi Üniversitesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümünde öğretim üyesi olmasının dışında çeşitli araştırma şirketlerinde de görev yaptı.

Yayman, doktorasını tamamladıktan sonra bir süre ANAR ve SETA'da danışman/araştırmacı/uzman olarak çalıştı.

Başta AK Parti olmak üzere, Türk siyasal hayatı, milliyetçilik ve Kürt sorunu konusunda akademik/bilimsel çalışmalarına devam eden Yayman evli ve iki çocuk babasıdır.

Üniversitedeki akademik çalışmaları yanında bir süre gazetelerinin yorum sayfalarında siyasal analizler yazan Hüseyin Yayman, yakın zamanda Hürriyet Gazetesinden, Vatan Gazetesine transfer oldu. Yayman, çözüm süreci kapsamında başlatılan Akil İnsanlar Heyetinde yer aldı.

Hüseyin Yayman, halen Vatan Gazetesinde köşe yazarlığı ve CNNTÜRK Televizyonunda yorumcu/siyaset danışmanlığı görevini yürütmektedir.

Birinci baskısı SETA Vakfı yayınları arasında çıkan Türkiye'nin Kürt Sorunu Hafızası isimli çalışması bulunan Hüseyin Yayman'ın yayınlanmış bazı eserleri şu şekildedir:

Türkiye'nin İdari Reform Tarihi (Turhan Yayınevi),
Kürt Meselesi Nasıl Çözülmez (Demokratik Çözümden Milli Birlik Projesine) (Birey Yayıncılık)
Türkiye'nin Kürt Sorunu Hafızası(3.Baskı, Doğan Kitap),
Türkiye'de Kamu Yönetimi (2. Baskı Nobel Yayınevi),
Yönetim Bilimi (9. Baskı Nobel Yayınevi),
Mahalli İdareler (3. Baskı Nobel yayınevi),
İnsan Kaynakları Yönetimi, (6. Baskı Nobel yayınevi)
Türkiye'nin Açılım Politikaları(Meydan yayınevi).