Gündem
28 Ağu 2017 17:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:05

Vatan Şaşmaz cinayetinde polis tutanağı ortaya çıktı! İşte saat saat cinayet...

Aker'in intihar etmesi, polis kayıtlarına "Faili belli, tabanca ile öldürme ve intihar" olarak geçti

Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz'ın öldürülmesine ilişkin olay polis tutanağında saat saat anlatıldı.

Milliyet gazetesinden Ferit Zengin’in haberine göre, ünlü sunucu Vatan Şaşmaz, eski manken Filiz Aker tarafından otel odasında öldürüldü. Şaşmaz'ın olayın olduğu otele ve odaya giriş görüntüleri ortaya çıktı. Otelin girişi ve cinayetin işlendiği kattaki kameralara yansıyan görüntülerde kırmızı gömlekli ve güneş gözlüklü Vatan Şaşmaz'ın güvenlik kontrolünden geçerek otele girişi görülüyor.

Kattaki kamera kaydında da Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker'in art arda odaya girişi görülüyor. Şaşmaz'ın odanın önünde kısa bir süre beklemesi cep telefonuna bir şeyler yazması dikkat çekiyor.

Daha sonraki görüntüler Vatan'ı öldüren Aker'in aynı silahla intihar etmesinden sonrasına ait. Görüntülerde kısa süre önce Aker'le aynı masada yemek yiyen yeğeninin ihbarı üzerine otel görevlilerinin odanın bulunduğu kata geldikleri, onların arasında yeğen Dora Ercan'ın da olduğu görülüyor.

Saat saat cinayet

Beşiktaş'ta sunucu Vatan Şaşmaz'ın 4 kurşunla vurulması ardından olayı gerçekleştiren Filiz Aker'in intihar etmesi, polis kayıtlarına "Faili belli, tabanca ile öldürme ve intihar" olarak geçti. Olayla ilgili hazırlanan Emniyet Müdürlüğü bilgi formatında olay saati 19.00, olay bildirim saati ise 19.47 olarak belirtildi. Olayla ilgili hazırlanan bilgi notunda Vatan Şaşmaz'la Filiz Akel'in 2009 yılında bir birliktelik yaşadıkları, daha sonra ayrıldıkları, Filiz Aker'in 2011 yılında intihara teşebbüs ettiği ve platonik aşk yaşadığı Vatan Şaşmaz'ı takıntı haline getirdiği belirtildi. Beşiktaş,'ta yaşanan olay polis kayıtlarına göre Beşiktaş, Cihannüma Mahallesi, Saray Caddesi no.5 de bulunan otelde saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Polis bilgi notunda olayın mağduru olarak görülen Vatan Şaşmaz'ın Üsküdar, Kandilli'de oturduğu ve olay sırasında sırt bölgesine isabet eden 4 kurşunla hayatını kaybetti. Polis kayıtlarında "şüpheli-müntehire" olarak belirtilen Filiz Aker'in ise sağ kulak üstünden başına giren bir kurşunla hayatını kaybettiği belirtildi. Olayın tanığı ve bilgi sahibi olarak da biri yeğeni iki kişi polis kayıtlarına geçti.

Polis kayıtlarına göre olayın özeti

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından olayla ilgili hazırlanan bilgi notunda ise Vatan Şaşmaz ile Filiz Aker'in 2009 yılında birliktelik yaşadıkları, aralarında anlaşmazlık çıktığı ve ayrıldıkları belirtildi. Ancak Filiz Aker'in platonik aşkına devam ettiği ve takıntı haline getirdiği belirtildi.Filiz Aker'in yeğenine sürekli Vatan Şaşmaz'ı çok sevdiğini, evlenmek istediğini söylediği ayrıca zaman zaman da intihar etmek istediğini söylediği belirtildi. Olayın özet kısmında ayrıca Filiz Aker'in 2011 yılında ilaç ederek intihara teşebbüs ettiği yazıldı. Olayın bilgi notunda 1,5 aydır otelde kaldığı otele 27 Ağustos 2017 günü yeğeni ve eşini davet eden Filiz Aker'in onlarla saat 12.30'da otelin kafeteryasında buluştuğu belirtilirken, bir süre sonra Filiz Aker'in alkol almaya başladığı yazıldı. Saat 17.00 sıralarında misafirinin geleceğini söyleyerek Filiz Aker'in yeğeni ve kocasının yanından ayrıldığı, giderken "Beni burada bekleyin yarım saat sonra geleceğim" dediği polis kayıtlarına geçti. Ancak Filiz Aker'in geri dönmemesi üzerine otel görevlileri ile birlikte içeri giren tanıkların cesetleri bulduğu tespit edildi. Olayla ilgili hazırlanan bilgi notunda içeri girildiğinde Vatan Şaşmaz kapı önünde yüzüstü yatar vaziyette kanlar içinde bulunduğu yapılan inceleme sonucunda 4 kurşunla vurulduğu anlaşılmıştır yazarken, Filiz Aker'in ise yatak üzerinde kanlar içinde bulunduğu belirtildi. Filiz Aker'in elinde tabanca bulunduğu yazıda yer aldı.

Evde bulundurma ruhsatı varmış

Eski manken Filiz Aker'in Vatan Şaşmaz'ı ve kendisini bulundurma ruhsatlı silahıyla öldürdüğü ortaya çıktı. Bulundurma ruhsatlı silahını yasa gereği sadece kayıtlı olduğu Fulya'da bulunan ev adresinde bulundurabilecek Filiz Aker'in silahı gizlice otele soktuğu düşünülüyor.

Bulundurma ruhsatlı silah nasıl taşınır?

Yasalar gereği bulundurma ruhsatlı silahlar sadece müracaat sırasında verilen adreste bulundurulabiliyor. Eğer bu adreste bir değişiklik olduysa, silah sahibi karakola müracaat ederek buradan düzenlenen belgeyle silahı kutusunda karakolda mühürlenmiş bir şekilde yeni adrese götürebiliyor. Silah her dışarı çıktığında mutlaka bu işlemin tekrar edilmesi geriyor.