Medya
08 Eyl 2011 20:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:47

VATAN O AYRINTIYA NEDEN YER VERDİ? NİHAL KARACA'DAN ÇARPICI SORU!

Vatan gazetesindeki "kadına şiddet" haberinde yayınlanan bir ayrıntı Nihal Bengisu Karaca'nın dikkatini çekti. İşte Karaca'nın sorduğu o soru...

Haber kanallarının artması, yurdun her yanına çok sayıda muhabirin dağılması da kadına yönelik şiddetin görünürlük kazanmasında önemli rol oynuyor diyen Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, medyanın sivil toplum örgütleri tarafından denetlendiğini anlattı.

CNN Türk 'te Ayşenur Arslan'ın hazırlayıp sunduğu Medya Mahallesi'ne konuk olan Karaca, programda kadına yönelik şiddetin medya tarafından hala haklı gösterilen bir dille haber yapıldığının da altını çizdi ve Vatan gazetesine çok sert eleştirilerde bulundu.

Ayşenur Arslan'ın "aşk cinayeti dememek lazım, töre cinayeti dememek lazım, bildiğin ahlaksız kadına yönelik şiddet bu. Ve biraz hassasiyet doğdu sanki..." şeklindeki sözleri üzerine Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca şunları söyledi:

VATAN'DAKİ ÇOK ÇARPICI AYRINTI

"Daha geçen gün Vatan gazetesindeki bir haberde, kocası tarafından hastanelik edilen bir kadın ile ilgili haberde şöyle bir detay yayınlanıyor.

İsmini tam söylemeyeyim... F.O.'nun kolundaki Kemal isimli dövme dikkat çekti. Kocanın adı Kemal değil bu arada. Böyle bir detayın o haberde niye yer aldığını ben bilmiyorum. Bu haberi muhafazakar kesimden bir gazete böyle verse, sivil toplum kuruluşları, kadın dernekleri çok üzerinde durur. Ama bu Vatan gazetesinde rahat rahat çıkmış.

HABERİ YAZAN NE DEMEK İSTİYOR

Kadının kolunda başka bir erkeğin ismi yazıyor, aralarındaki tartışmayı, erkeğin şiddet uygulamasını yargılamadan önce bunu da bir düşünün demek istiyor, haberi yazan."

Ayşenur Arslan bunun üzerine "Vatan gazetesindeki sevgili arkadaşlarım, bir çoğu gerçekten arkadaşımdır. Umarım duymuşsunuzdur Nihal Bengisu'nun dikkatinden kaçmayan ayrıntıyı." dedi.