Polemik & Kulis
14 Mar 2017 10:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:33

Vatan Gazetesi hangi ünlü ismi yazar kadrosuna kattı?(Medyaradar/Özel)

Üniversite ve akademi dünyasının yakından tanıdığı terör uzmanı olarak bilinen ünlü isim Vatan gazetesi yazar kadrosuna katıldı...

Akademi dünyasında "Terör uzmanı" ünvanı ile yakından tanınan Ercan Çitlioğlu, Vatan gazetesinin yazar kadrosuna katıldı.

Haftanın 2 günü Vatan'da okuyucuları ile buluşacak olan Çitlioğlu'nun transferi bugün gazeteden anonslandı...




Halen Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi terörizm konusunda danışmanlık görevini sürdüren Çitlioğlu, Bahçeşehir Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanlığını yürütüyor.

ERCAN ÇİTLİOĞLU KİMDİR?

Bahçeşehir Üniversitesi'nde Akademisyen olan Ercan Çitlioğlu 1943 yılında Hatay Dörtyol'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Gazetecilik ve İşletme İktisadı Enstitülerini bitirdi. İngiltere'de Oxford Üniversitesi'nde İngilizce eğitimi görerek Proficiency derecesini aldı.

1967-1985 yılları arasında Turizm ve Tanıtma Bakanlığı ile Başbakanlık'ta; Londra Büyükelçiliği Basın Müşaviri ve Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'na sivil görevliolarak katılan Çitlioğlu "Gazi" unvanıyla ödüllendirildi. Asam'da (Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi) terörizm konusunda danışmanlık görevini sürdüren çitlioğlu, Bahçeşehir Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanlığını yürütüyor ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Yüksek Lisans Bölümü'nde ders veriyor.

MEDYARADAR/ÖZEL