Gündem
11 Oca 2012 15:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:13

VATAN ÇALIŞANLARI ÇAĞDAŞ'IN SESİ OLDU! O BİR TERÖRİST DEĞİL GAZETECİ! (MEDYARADAR/ÖZEL)

KCK operasyonu kapsamında tutuklanan Vatan gazetesi muhabiri Çağdaş Ulus'un gazeteci arkadaşları sesi olmaya çalışıyor.

İşte Vatan çalışanlarının Çağdaş Ulus’un sesini duyurmak için Medyaradar’a yolladığı yazılı metin...

O bir terörist değil gazeteci

"Onlarla aynı odada bulunmaktan utanç duyuyorum" dedi
15 gündür hücrede kimseyle konuşmadan tek başına kalıyor



Geçtiğimiz ay yapılan KCK operasyonları kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen 35 gazeteci arasında bulunan Vatan Gazetesi muhabiri Çağdaş Ulus’un, durumuna dikkat çekmek istiyoruz. Onun bir terörist değil, gazeteci olduğunu söylüyoruz.

Gözaltına alınan 48 kişi arasında Vatan Gazetesi muhabiri Çağdaş Ulus da vardı. Çağdaş’ın KCK gibi bir terör yapılanması ile ne ilgisi olabilirdi. Çağdaş’ı yakından tanıyanlar olarak buna asla ihtimal vermedik. Ardından gelişen süreçte de ne kadar haklı olduğumuzu gördük. Nitekim söylediğimiz gibi o bir terörist değil gazeteciydi.

Şöyle ki;

Gözaltına alınan 48 kişiden sadece Vatan Gazetesi Muhabiri Çağdaş ULUS ve AFP muhabiri Mustafa ÖZER emniyette ifade verdi. Diğerleri ifade vermezken açlık grevi başattı. Çağdaş tüm bu toplu hareketlerden uzak durdu.

- Çağdaş emniyette verdiği 43 sayfalık ifadesinde kendisine sorulan tüm soruları içtenlikle yanıtladı. Hiçbir sorudan kaçmadı.

- Emniyetteki ifadesinde kendisine kız arkadaşları ve askerdeki komutanı ile yaptığı özel görüşmeler bile soruldu. 43 sayfalık ifadenin 5 sayfasını bu özel konuşmalar kaplıyordu. Ancak Çağdaş bu özel hayatına ilişkin soruları bile yanıtlamaktan kaçınmadı.

- Aynı tavrını savcı karşısında da sürdürdü. Kendisini sorgulayan Özel Yetkili Cumhuriyet savcısına 1,5 sayfa ifade verdi. Ancak ortada doğru düzgün hiçbir suçlama yokken mahkemeye sevk edilmekten kurtulamadı.

- Mahkemedeki ifadesinde içinde bulunduğu ruh halini ortaya koydu. "Böyle bir suçlamayla ithim edilmekten, ve bu adamlarla aynı çatı altında olmaktan utanç duyuyuorum" dedi. Yine de tutuklanmaktan kurtulamadı.

-Tutuklanarak gönderildiği Kandıra Cezaevi’nde cezaevi yönetimine dilekçe vererek, bu suçtan tutuklanan diğer şüphelilerle aynı çatı altında kalmak istemedinğini söyledi ve KCK şüphelilerinin yanından alınarak geçici bir hücreye konuldu.

- Çağdaş "şimdilik" 20 gündür tutuklu ve unutulmaktan korkuyor. Arkadaşlarına "Beni burada yalnız bırakmayın" mesajları gönderiyor.

- KCK tutuklusu gazetecilere toplu olarak gönderilen yılbaşı tebrik kartlarını da kabul etmeyerek geri gönderdi. Örgüt bağlantılı kişilerden gelen hiçbir mektup ve benzeri şeyi bana ulaştırmayın diye cezaevi yönetiminden ricade bulundu.

- Sonuç olarak hiçbir dayanağı olamyan suçlamalar karşısında 20 yaklaşık 20 gündür tutuklu bulunan Çağdaş ULUS, avukatı aracılığıyla mahkemeye tahliye talebinde bulundu.

- 21 sayfalık dilekçede kendisine yöneltilen tüm suçlamları çökertirken, önüne suç diye konulan tüm görüşmelerin gazetecilik faaliyetleri kapsamında olduğunu kanıtladı.

Size Çağdaş ULUS’un mahkemeye sunduğu 21 sayfalık tahliye talebini içeren dilekçeyi gönderiyoruz. Ve dilekçeyi bir kez olsun okuduğunuzda, yaşanılanların ne denli büyük bir skandal olduğunu göreceğinize inanıyoruz... Dilekçenin ekinde "terörist" suçlamasıyla tutuklanan Çağdaş’ın haberlerinin hala İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün panolarında yer aldığını gösteren fotoğraflar da bulacaksınız. İyi çalışmalar...

DİLEKÇE İÇİN TIKLAYIN

VATAN GAZETESİ ÇALIŞANLARI

MEDYARADAR/ÖZEL