Gündem
26 Şub 2014 15:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:58

Vasfiye teyzenin sözü siyaset sahnesine girdi: Ne çektiniz be!

CHP Sözcüsü Haluk Koç açıklama yaptı. Koç, hükümete seslenerek, "Bir sitcom var oradan bir alıntı yapalım… Çoluk çocuk damat enişte ne çektiniz be" dedi.

İşte Koç'un açıklamalarından satır başları:     

Buradan bütün milletimizin huzurunda CHP adına bir çağrıda bulunuyorum. 3 noktayı huzurlarınıza getiriyorum.

1- 17 Aralık ve 18 Aralık günlerinde Başbakan ve oğlunun arasında hangi saatlerde telefon görüşmeleri olmuştur. Bu görüşmelerdeki resmi kayıtları TİB tarafından açıklanması gerekmektedir. Montaj komplo geç kardeşim bunlar. Hangi saatte görüşmeler yapılmıştır, TİB tarafından resmi olarak açıklanması gerekir. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir Başbakan hırsızlıkla suçlanmaktadır. Ortada odur bu dur diyerek kaçacak bir şey yok. TİB var orada resmi olarak açıklayacaksınız bunları

2-  17 Aralık sabaha 08.02’de Başbakan  bir telaş ve panik havası içinde oğlunu aramaktadır. Bir takım isimler söylemektedir. Başbakan oğluna abisini, eniştesini, amcasını ve diğer eniştesini söylüyor. Bu kişiler üzerindeki tüm mal varlıkları kamuoyuna açıklanmalıdır.

3- Açık bir soru daha. Akşam saatlerinde henüz sıfırlayamadıkları para miktarının 30 milyon olduğu kayıtlarda var. Soru açık ve net . O telaş içerisinde evden kaçırmaya çalıştığınız para miktarı ne kadardır. Zor soru değil. İstifleyenler bilir herhalde. Toplam miktarın yanı sıra kaynağı nedir. Bankacılık sistemi dışında bırakılarak saklanmasının gerekçesi ne olabilir.

BAŞBAKAN İNKAR EDİYOR
Başbakan inkar ediyor. Ya inkar edecek ya arabaya binip cezaevine gidecek. O telaş içerisinde sabah 07:00’de başlayan operasyonun telaşı içinde Başbakan’ın Bilal Erdoğan’a telefon dışında ulaşması mümkün değil. Türkiye’de yaşanan bu süreç çok ilginç şekilde kamuoyuna yansıtılıyor. Başbakan istifa etmedikçe Türkiye kendisi ile birlikte itibarsızlaştırılıyor.

ARA FATİH'İ DE KABUL ETTİN
Ara Fatih’i kabul ettin. Bunları neden inkar ediyorsun.  Yanının siyasette günlük olarak kullanılması Türkiye’de rutin haline getirilen bir madde haline getirilmiştir maalesef.  Bu hale düşmemeliydi Başbakan. Kabataş’ta türbanlı bacıma saldırdılar… Sonuç koca bir yalan. Camide içki içtiler… Sonuç koskoca yalan…Beni ve ofisimi dinleyenler yurtdışına kaçtı: Sonuç Koca bir yalan Urla’daki villalar 30 senedir ordaydı., Sonuç Google’ın verilerinden yalan. Apo ile görüştük diyen şerefsizdir alçaktır…Sonuç koca bir yalan. Siyasette yalanı bu kadar kullanmayı alışkanlık edinmiş başka biri yok.  17 Aralık sonrası Bilal’i ve aileyi korumak için yapılanlar ortada. Başbakan ya istifa edecek hakkındaki suçlamalar araştırılmasının yönünü açacak ya da ülkeyi krizi sokacak.

Bu ülkede namuslarıyla onurlarıyla emek vererek hayatlarını kazanan milyonlarca yurttaşımıza seslenmek istiyorum. Bir lokma bir hırka için, Allah rızası için, hizmet etmek için geldik dediler. Bugün Başbakan dahil yakınındaki bir kısım yetkili iktidar gücüyle ‘Allah razı olsun’dan devlet gücü ile milleti soyar hale gelmişlerdir. Evlerinde stokladıkları milyar dolarlar çeşitli araçlarla taşı taşı bitmiyor.

NE ÇEKTİNİZ BE..
Bir sitcom var oradan bir alıntı yapalım… Çoluk çocuk damat enişte ne çektiniz be
Gerçekten buna can dayanmaz. Son söz Yüce Divan’ın olacaktır
Kamuoyu adına sorduğum sorulara yanıt bekliyoruz. TİB’den yanıt, mal varlıkları konusunda yanıt... Mazlumun ağı, garibin ağı fitil fitil burunlarında gelecek